CDN چیست؟ و چه مزیت هایی دارد؟

رویال کد > CDN چیست؟ و چه مزیت هایی دارد؟

رضا ذوالعلی

مرداد 27, 1401

شاید برای شما هم پیش‌آمده باشد که پس از انتخاب سایتی برای ورود چند ثانیه و حتی چند دقیقه منتظر باز شدن و بالا آمدن سایت موردنظر شده باشید. قطعاً این مسئله برای شما که کاربر هستید حوصله سر بر است و حتی ممکن است آن را رها کنید و به سمت سایت بعدی بروید اما این موضوع فقط برای شما سخت نیست بلکه دغدغه صاحبان وب‌سایت و افرادی که قصد طراحی سایت دارند، نیز مشکلی بزرگ است. به عبارتی همهٔ افرادی که وب‌سایت دارند، بسیار به ‌سرعت بارگذاری محتوا برای کاربران اینترنتی حساس هستند و این موضوع برای آن‌ها به نوعی به یک دغدغه جدی تبدیل شده است.

Content Delivery Network) CDN) چیست؟

آیا تاکنون چیزی درباره شبکه توزیع محتوا شنیده‌اید؟ البته این واژه‌ای نیست که هر جایی اسم آن را شنیده باشید. در واقع بیشتر افرادی که با طراحی سایت و راه اندازی سایت در ارتباط هستند بیشتر با این مفهوم آشنایی دارند. CDN یا Content Delivery Network یکی از خدمات مهمی است که با توزیع محتوا در چند سرور ابری به کاربر اینترنتی کمک می‌کند تا بتواند در سریع‌ترین زمان ممکن با نزدیک‌ترین سرور ارتباط برقرار کند.

در واقع این شبکه به شما کمک خواهد کرد تا وب‌سایت شما برای کاربران به سرعت بالا بیاید و دسترسی کاربر به محتوا چندین برابر شود. از این رو اگر در حال راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی خود هستید و قصد دارید سایتی را مدیریت کنید از خرید CDN و فعال‌سازی آن غافل نشوید؛ چرا که CDN منجر به افزایش سرعت دسترسی کاربر به سایت شما خواهد شد و همچنین سایت شما از امنیت بالایی برخوردار می‌شود.

اگر قصد دارید بیشتر بدانید که CDN چیست و چگونه عمل می‌کند بهتر است از سایت‌هایی نظیر گوگل که از CDN استفاده می‌کنند دیدن کنید که خیلی سریع در کوتاه ترین زمان ممکن در دسترس قرار می‌گیرد و در مقابل سایتی که سرور آن در نقطه جغرافیایی دورتری قرار دارد با سرعت کمتری بارگذاری می‌شود. حالا که دانستید CDN چیست بهتر است با مزایای آن نیز آشنا شوید.

مزایای استفاده از CDN

CDN مخفف چیست؟

شاید برایتان سوال باشد که کلمه ی CDN مخفف چه کلماتی است .  همانطور که در اول مقاله گفته شد، تکنولوژی CDN مخفف کلمه‌‌ی Content Delivery Network است . در حقیقت CDN یک شبکه توزیع محتوا است. سرور ها در نقاط مختلف جغرافیایی قرار می‌گیرند و براساس اینکه کدام سرور به موقعیتی که بازدید کننده سایت  قرار دارد نزدیک تر است به درخواست ها پاسخ داده می‌شود . به زبان ساده تر اطلاعات سایت از سروری فراخوانی می‌شود که به موقعیت جغرافیایی کاربر نزدیک تر است و به همین دلیل سایت با سرعت بیشتری بارگذاری می‌شود .

تکنولوژی CDN چه کاربردی دارد؟

همان‌طور که گفته شد می‌توانیم با استفاده از CDN به داده‌هایی که نیاز داریم با سرعت بیشتری دسترسی داشته باشیم. CDN محتوای ذخیره شده را به کاربر باتوجه‌به موقعیت جغرافیایی او با استفاده از نزدیک‌ترین سرور از میان سرورهایی که در سرتاسر دنیا توزیع شده‌اند، ارائه می‌دهد. این سرور در افزایش پهنای باند و سرعت تحویل محتوا در وب‌سایت‌های جهانی و وب‌سایت‌های با ترافیک بالا مانند فیس‌بوک، گوگل، یاهو و… تأثیر زیادی دارد.

CDN انواع گوناگونی دارد که به‌صورت یک شرکت خاص یا برای یک کشور می‌تواند در دسترس باشند. مانند: CDN گوگل که فقط برای شرکت گوگل قرار داده شده یا شبکهٔ چایناکش که در کشور چین مورداستفاده قرار می‌گیرد. معروف‌ترین CDNها که طرفدار زیادی دارند را می‌توان به CDN آکادمی، ابر، آمازون، کلود فلر، اروان و… اشاره کرد.

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به‌سرعت سایت خود اهمیت می‌دهید و همچنین با سرور سایت و هاست سروکار دارید، شما می‌توانید با استفاده از CDN علاوه بر داشتن سرعت بسیار بالای سایت امنیت سایت را نیز در برابر حملات افزایش دهید.

شرکت‌های بزرگ اینترنتی مانند آمازون برای سرویس‌های اینترنتی خودشان و همچنین برای کنترل کیفیت سایت از سرورهای زیادی در سراسر نقاط جهان برای تحویل اطلاعات، ذخیره‌سازی و امکانات خود استفاده می‌کنند.

تکنولوژی CDN باعث می‌شود که کاربرانی که در نقاط مختلف دنیا وجود دارند در زمان استفاده از سرویس‌ها تفاوتی را حس نکنند و همهٔ کاربران با بالاترین سرعت از نزدیک‌ترین سرور شرکت موردنظر استفاده کنند.

تکنولوژی CDN در دنیای امروزی مزیت‌های گوناکونی دارد که بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته از جمله مزیت‌های آن می‌توان به‌سرعت، همیشه در دسترس بودن، امنیت، قرار گرفتن بر روی چندین سرور و … اشاره کرد که جلوتر مفصل در رابطه با مزیت‌های CDN صحبت خواهیم کرد.

CDN چه مزیت هایی دارد؟

همانطور که گفته شد، تکنولوژی CDN به گونه‌ای است که به شما کمک می‌کند دیتاهای خود را با سرعت بیشتری در اختیار کاربران قرار دهید. شبکه تحویل محتوا یا CDN با استفاده از سرورهایی که در سرتاسر دنیا وجود دارند و توزیع شده‌اند با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربر از طریق نزدیک‌ترین سرور، محتوای ذخیره شده را به کاربر ارائه می‌دهد. استفاده از این تکنولوژی برای سایت شما مزایایی به دنبال دارد که در ادامه خواهیم گفت:

  • یکی از مزیت‌های فوق‌العاده شبکه توزیع محتوا یا همان CDN آن است که تمامی سرورهای شبکه جهانی اینترنت را پوشش می‌دهد. ازاین‌رو به هنگامی که شما این شبکه را بر روی سایت خود اعمال کنید، اطلاعات شما بر روی تمامی سرورهایی که پشتیبانی می‌شوند کپی و ذخیره می‌شود. این ویژگی کمک خواهد کرد تا محتوای سایت شامل تصاویر و متون از نزدیک‌ترین سرور برای کاربر قابل دسترسی باشد و مستقیماً به هاست یا سرور شما متصل شود.
  • از دیگر مزایایی که سیستم CDN با خود به همراه دارد آن است که تمام اطلاعات ثابت شما مانند تصاویر، کدهای CDN  javascript و فایل‌های ویدئویی شما پشتیبانی خواهند شد و تنها برخی از اطلاعات شما که قابل تغییر و یا به‌روزرسانی هستند از سرور اصلی شما فراخوان می‌شوند. این ویژگی باعث می‌شود تا مصرف پهنای باند هاست شما کاهش پیدا کند و هزینه‌ای که سالانه برای آن می‌پردازید به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند.
  • شاید شما به‌عنوان فردی که از این سیستم برای سایت خود استفاده می‌کند چندان تفاوت سرعت و عملکرد را برای افرادی که در نزدیکی خودتان و یا نزدیکی سرور اصلی شما هستند درک نکنید، اما برای کاربرانی که خارج از کشور به سایت شما وارد می‌شوند، افزایش سرعت ناشی از CDN کاملاً محسوس خواهد بود. ازاین‌رو مزیت دیگر استفاده از این شبکه آن است که شما را در بین کاربران خارجی شناخته و محبوب خواهد کرد.
  • یکی دیگر از مزایای استفاده از سی دی ان تأثیر فوق‌العاده آن بر سئو است. به عبارتی بالا بودن سرعت سایت رابطه مستقیمی با رتبه سایت در گوگل دارد. به همین دلیل سایت‌هایی برای گوگل محبوبیت زیادی دارند که سریع‌تر هستند و به‌سرعت در دسترس کاربر قرار خواهند گرفت.

 CDN چه مزیت هایی برای انواع شغل‌ها و سازمان‌ها دارد؟

تجارت الکترونیک:

CDN به فروشگاه های اینترنتی کمک زیادی می‌کند تا صاحبان سایت بتوانند محتواها را در مواقعی که ترافیک سنگینی وجود دارد مانند روزهای تعطیل و Black Friday، به‌صورت سریع و کارآمد ارائه دهند.

دولت:

دولت‌ها می‌توانند با استفاده از تکنولوژی CDN اطلاعات حیاتی را که در وب‌سایت‌های پرمحتوا و بزرگ قرار می‌دهند،  این بار بسیار سریع‌تر و کارآمدتر در اختیار شهروندان خود قرار دهند.

دارایی، مالی، سرمایه گذاری:

CDN برای مؤسسات بانکی زیرساخت‌های امن، سریع و قابل اطمینان فراهم می‌کند تا مؤسسات بانکی بتوانند داده‌هایی که اهمیت بالایی دارند به مصرف کنندگان و تحلیلگران ارائه دهند.

رسانه / انتشارات:

CDN به شرکت‌های رسانه‌ای کمک بسیاری می‌کند زیرا این شرکت‌ها باید اطلاعات را به‌موقع و به‌روز ارائه دهند آن‌ها با استفاده از CDN می‌توانند عناوین و صفحات اصلی اخبار را با انتشار اخبار در زمان واقعی به‌روز کنند و با قدیمی شدن داده‌ها آن‌ها را آرشیو یا حذف کنند.

برنامه‌های موبایل:

CDN در محتوای مفید مبتنی بر مکان برای برنامه‌های تلفن همراه کاربرد زیادی دارد با استفاده از  CDN باعث کاهش زمان بارگذاری و نیز افزایش سرعت پاسخگویی می‌شود.

فناوری:

CDN یا همان شبکه تولید محتوا به وب‌سایت‌های فناوری کمک می‌کند تا این وب‌سایت‌ها بتوانند میلیاردها درخواست را در طول روز بدون ضعیف شدن عملکرد خود به کاربران وب ارائه دهند.

نحوه کار سیستم CDN چگونه است؟

شاید این سؤال برای شما وجود داشته باشد که نحوه کار این سیستم چگونه است و چگونه محتوای وب‌سایت یا برنامه تلفن همراه را بر اساس موقعیت جغرافیایی به افراد ارائه می‌دهد؟

برای پاسخ به این سؤال باید بدانید که CDN یا شبکه توزیع محتوا با ایجاد سرورهای محلی در نقاط مختلف دنیا قادر است نسخه‌ای کپی شده از محتوای وب‌سایت شما را روی فضای خود و به عبارتی Cache ذخیره ‌کند. این حالت باعث می‌شود تا هر کاربری در هر نقطه‌ای از دنیا زمانی که آدرس وب‌سایت را وارد مرورگر خود می‌کند، نیازی به اتصال مستقیم به سرور اصلی نداشته باشد و بلافاصله با سیستم CDN به نزدیک‌ترین سرور محلی ارجاع داده شود و محتوای وب‌سایت شما را از آن محل دریافت کند.

شاید تمامی این اطلاعات از نظر تئوری ساده به نظر برسند اما در عمل چالش‌های فنی زیادی برای آن وجود دارد تا اطلاعات هر وب‌سایت هرچه سریع‌تر در اختیار کاربران در هر نقطه از دنیا قرار گیرد.

امنیت اطلاعات کاربران در شبکه CDN

تضمین امنیت اطلاعات کاربران در شبکه CDN چیست؟

یک نکته مهم در خصوص CDN، مبحث تضمین امنیت اطلاعات کاربران است. در واقع این پرسش برای کاربران وجود دارد که CDN  چگونه از اطلاعات کاربران محافظت می‌کند؟ برای پاسخ به این سؤال مهم باید گفت، شبکه توزیع محتوا یا CDN تنها اطلاعاتی را ذخیره می‌کند که برای نمایش به کاربران ضروری بوده و در اغلب مواقع ثابت باشند. به عبارتی اطلاعات کاربران جزو محتوای ذخیره ‌شده محسوب نمی‌شود و این شبکه همانند یک واسطه محتوای وب‌سایت را سریع‌تر و در مسیر کوتاه‌تری به مخاطب می‌رسانند.

در این میان، ذخیرهٔ اطلاعات شخصی در سرورهای محلی هیچ کمکی به کاهش ترافیک سرور و سرعت سرویس نمی‌کند. در نظر داشته باشید ممکن است که اطلاعات کاربران به‌وسیلهٔ صاحب وب‌سایت یا خود کاربر رمزنگاری شده باشد و برای هیچ شخص دیگری از جمله شبکه CDN قابل بازخوانی نباشد. در این صورت اطلاعات کاربران همیشه در امنیت کامل است و هیچ‌گونه ناامنی برای آن وجود ندارد.

توجه داشته باشید که اطلاعاتی در شبکه CDN ذخیره یا Cache می‌شوند که عمومی هستند و درخواست‌های زیادی برای دسترسی به آن محتوا ارسال شود. برای باقی اطلاعاتی که به‌ شکل منحصربه‌فرد میان هر کاربر و سرور اصلی جابه‌جا می‌شود، سرویس CDN تنها نقش یک واسطه را عمل می‌کند و هیچ دسترسی جداگانه‌ای به آن اطلاعات برای CDN وجود ندارد.

همچنین در نظر داشته باشید که ممکن است اطلاعات کاربران به وسیله‌ی صاحب وب‌سایت یا خود کاربر رمزنگاری شده باشد و برای هیچ شخص دیگری از جمله شبکه CDN قابل بازخوانی نباشد.

10 نمونه از بهترین ارائه‌کننده سرویس  CDN

حالا که با CDN و نحوه کار و مزایای CDN آشنا شدید بهتر است 10 نمونه از بهترین ارائه کننده سرویس CDN را بشناسید.

 CloudFlare

نماد CloudFlare CDN

از بین نمونه‌های ارائه‌کننده CDN، کلودفلر از محبوبیت زیادی در بین کاربران برخوردار است. دلیل این محبوبیت آن است که بسیاری از خدمات CDN کلودفلر رایگان است و کاربران می‌توانند بخش زیادی از مزایای CDN را به‌صورت هدیه و کاملاً رایگان دریافت کنند. علاوه بر این استفاده از کلودفلر باعث می‌شود تا سرعت بارگذاری وب‌سایت تا دوبرابر سریع‌تر شده و ۶۰ درصد از پهنای باند ذخیره شود.

این ویژگی محبوبیت این ارائه‌کننده سرویس CDN را بیشتر کرده است. اما در نظر داشته باشید که برای استفاده کامل از خدمات کلودفلر لازم است اشتراک ماهانه از ۲۰ تا ۲۰۰ دلار دریافت کنید. همچنین بهتر است بدانید که با توجه به دلایل امنیتی اگر کسب‌وکار اینترنتی شما داخل ایران باشد، در استفاده از این سرویس محدودیت دارید و سرعت بالایی را از آن مشاهده نخواهید کرد.

مزایا:

  • عدم وابستگی به ترافیک
  •  داشتن 75 مرکز داده مختلف
  •  داشتن قیمت ثابت روی افزونه‌های پیشرفته
  • حفاظت از DDoS
  • سازگاری کامل با حافظه پنهان وردپرس
  • امکان ادغام آسان با وردپرس

معایب:

  • به‌عنوان یک واسطه عمل می‌کند، اگر CloudFlare خراب شود ، وب‌سایت شما نیز افت سرعت می‌کند.
  • CloudFlare فقط زمانی برای سایت شما فایده دارد که سایت شما از بازدید بالایی برخوردار باشد یا قصد حفاظت از سایت در مقابل هکر‌ها را داشته باشید.

Stackpath

Stackpath CDN

Stackpath نیز نوعی دیگر از CDN است که از SSD هایی با ظرفیت بالا استفاده می‌شود. این CDN نیز تمامی مزایایی که کلودفلر دارد را در خود جای داده است. اما استفاده از آن نیازمند صرف هزینه بیشتر از کلودفلر است. در واقع در برنامه‌های اشتراک آن ماهانه ۱۰ دلار به بالا اشتراک وجود دارد که لازم است شما متناسب با نیاز خود آن را انتخاب کنید.

مزایا:

  • داشتن تراکم سرویس مانیتورینگ سرور مادون قرمز
  • حداکثر CDN – توسعه دهنده CDN
  • Fireblade – مدیریت ترافیک و امنیت ابر
  • Staminus – DDoS
  • رمزگذاری VPN

معایب:

در خارج از ایالات متحده و اروپا سرورهای کمتری وجود دارد.

BunnyCDN

Bunny CDN

رقابتی‌ترین نمونه شبکه تولید محتوا در بازار کم هزینه CDN است . تعرفه از 0.01 $ / GB برای هر مصرف بدون نیاز به خرید هرگونه اشتراک ماهانه و همچنین یک گزینه برای خرید یک طرح Volume فوق‌العاده ارزان در 7 نقطه حضور با قیمت 0.005 دلار در هر گیگابایت وجود دارد.

مزایا:

  • اجازه می‌دهد تا محتوای بزرگسالان مشمول قوانین اتحادیه اروپا باشد.
  • 42 نقطه در 28 کشور از جمله روسیه و در تمام قاره ها وجود دارد.
  • داشتن افزونه مخصوص برای وردپرس

معایب:

دوره اعتبار وجه موجودی پس از پر کردن – 1 سال

fastly

fastly CDN

دفتر مرکزی آن در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا است. این دفتر در سال 2011  ارائه شد. همچنین در شهرهایی مانند دنور، نیویورک، پورتلند، لندن و توکیو نیز دفتر دارد.

  • در دسترس بودن نسخه آزمایشی رایگان
  • سریع و کارآمد بودن
  •  از انواع مختلف رسانه‌ها، از جمله ویدئو پشتیبانی می‌کند.

معایب:

  • رایگان نیست.
  • در دسترس نبودن خدمات یکپارچه‌سازی و مشاوره حق بیمه

 

Keycdn

keycdn CDN

یکی از مهم ترین ویژگی Keycdn می‌توان به وجود مرکز داده در بسیاری از کشورها اشاره کرد. با این حال گرانتر از CDN77 است. وقتی شروع به استفاده از KeyCDN می کنید ، باید سالانه حدود 50 دلار بپردازید. این نمونه از CDN یک آزمایش 30 روزه رایگان ارائه می‌دهد.  در 25 کشور مختلف مرکز اطلاعات دارد. این یک شبکه مهم CDN با 25 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی، SSL رایگان و امکانات ردیابی در زمان واقعی است.

مزایا:

  • SSL رایگان مشترک دارد.
  • بدون اشتراک است.
  • راه اندازی آن آسان است.
  • تاکنون ارزانترین قیمت CDN است.
  • سرورهای لبه بهینه شده SSD
  • سریع‌ترین و کارآمدترین CDN آن‌های موجود در بازار است.

معایب:

  • حداقل پرداخت آن 49 دلار است.

CloudFront

CloudFront CDN

CloudFront شبکه CDN وب سایت های آمازون است. با Amazon Cloud Storage و Amazon Elastic Cloud کار می کند.

مزایا:

  • امکان پشتیبانی از افزونه وردپرس را دارد.
  •  داشتن چندین مرکز داده در مراکز مختلف
  • حساب آزمایشی رایگان 1 ساله
  • با وردپرس سازگاری دارد.

معایب:

  • هزینه بالایی در مقایسه با سایرین دارد.
  • نداشتن شفافیت در ساختار اصلی

Microsoft Azure CDN

Microsoft Azure CDN

زمانی که شما یک حساب کاربری ایجاد می کنید ، به شما 200 دلار اعتبار می دهد شما می توانید Microsoft Azure CDN را با باز کردن یک حساب آزمایشی رایگان با موجودی 200 دلار خود ، آزمایش کنید. این نوع CDN می تواند داده ها را در زمان واقعی تجزیه و تحلیل کند.

مزایا:

  •  داشتن تجزیه و تحلیل پیشرفته
  • ادغام عمیق
  • شتاب انتقال داده
  • داشتن ارائه دهندگان چندگانه

معایب:

  • Azure CDN از WebSockets پشتیبانی نمی کند.

Akamai

Akamai CDN

Akamai یکی از بزرگترین و پرطرفدارترین شرکتهای CDN در جهان است. تقریباً 35٪ اینترنت دنیا را حمل می کند و این سرویس با بیش از 2000 شبکه و بیش از 100000 سرور در بیش از 70 کشور جهان خدمات ارائه می دهد. این شرکت همچنین خدماتی را به وب سایت های بسیار معروف ارائه می دهد. برخی از این موارد عبارتند از: فیس بوک ، مایکروسافت ، آمازون ، اپل ، توییتر و کاخ سفید.

مزایا:

  • سرعت بخشیدن در بازیابی محتوا
  • امکان ذخیره سازی

معایب:

  • رابط کاربری برای کاربران جدید مبهم است.

CDN77

CDN77 CDN

CDN77 توسط 28 مرکز داده در 23 کشور مختلف پشتیبانی می شود. این سازمان در لندن مستقر است و یک دوره آزمایشی رایگان به مدت 14 روز ارائه می دهد.

مزایا:

  • اگر چه از ویژگی نصب آسانی برخوردار است اما رابط کاربری آن کاملاً پیچیده است.
  • امکان پشتیبانی از افزونه های وردپرس Cache
  • فراهم کردن محافظت از Hot-Link
  • SSL رایگان دارد.
  • داشتن فضای ذخیره سازی 50 گیگابایتی

معایب:

  • در مقایسه با سایر CDN های اصلی زمان بارگذاری آن سریع نیست.
  • شبکه های کمتری نسبت به رقبا دارد.

آیا CDN ایرانی هم وجود دارد؟

در عنوان بالا 10 نمونه از بهترین CDNها معرفی کردیم. اما همان‌طور که گفته شد محدودیت‌های استفاده از این سرویس‌ها برای کاربران ایرانی زیاد است و هزینه‌های زیادی را برای کاربر دارد. برای این‌که بتوانید متناسب با نیاز خود هزینه کنید، باید انتخابی مناسب داشته باشید از این رو کاربران به دنبال CDN ایرانی هستند تا بتوانند با خیالی آسوده کار خود را پیش ببرند. همچنین توجه کنید که CDNهای خارجی اغلب فقط در بهبود کارکرد امنیتی وب‌سایت شما تأثیرگذار هستند.

زیرا به‌خاطر دور بودن موقعیت مکانی کاربران ایرانی شما از سرورهای محلی آن‌‌ها، تأثیر سرویس CDN خارجی بر سرعت وب‌سایت شما محدود خواهد بود. اما به نظر شما CDN  ایرانی وجود دارد؟ خوشبختانه جواب این سؤال مثبت است. خبر خوب این‌که CDN ابر آروان به‌عنوان یک CDN ایرانی در دسترس شماست تا بتوانید از داخل ایران به بهترین ارائه‌کننده CDN دسترسی داشته باشید. ابر آروان نیز به شما کمک خواهد کرد تا سرعت سایت خود را بالا ببرید و به طور کارآمدتری سایت خود را در اختیار کاربران قرار دهید.

CDN ایرانی

مزایای استفاده از CDN ایرانی ابر آروان

مزایای استفاده از CDN ایرانی زمانی مشخص می‌شود که آن را در کنار CDNهای خارجی مورد مقایسه قرار دهید. در کنار مزایایی که سرویس CDN به شکل عمومی دارد، استفاده از CDN ایرانی برای شما مزایای دیگری نیز دارد. از جمله مزایایی که CDN  ایرانی با خود به همراه دارد آن است که CDN یک سرویس داخلی محسوب می‌شود و می‌تواند باعث شود آن بخش از افرادی که هاست بین‌المللی دارند، کاهش بار ترافیک بین‌المللی زیادی را تجربه کنند. البته این موضوع تأثیر زیادی در هزینهٔ صاحبان سایت و کاربران  سایت خواهد داشت .

استفاده از CDN ابر آروان مزیت دیگری هم دارد. دانستیم که شبکهٔ CDN بر اساس موقعیت جغرافیایی که کاربر قرار دارد او را به نزدیک‌ترین سرور ارجاع می‌دهد. حالا اگر فاصله سرور CDN با کاربر زیاد باشد، مشکلی مشابه با استفاده از سرور اصلی سایت ایجاد می‌شود. به عبارت دیگر اگر سرویس CDN شما از تعداد کافی و پراکنده‌ای سرور محلی و نقطه حضور برخوردار نباشد، دیگر تفاوت چندانی میان استفاده از CDN یا استفاده نکردن از آن وجود ندارد. CDN ابرآروان چندین نقطه حضور در نقاط پرترافیک ایران دارد. این مزیت بزرگی نسبت به CDNهای خارجی محسوب می‌شود. چرا که برای کاربر ایرانی، سرعت و دسترسی بیشتر را به وجود می‌آورد.

یکی دیگر از مزیت‌های فوق‌العاده CDN ایرانی ابر آروان دارد این است که ترافیک بین‌الملل CDN آن رایگان و نامحدود می‌باشد و از نظر دسترسی کاربران ایرانی بسیار عالی عمل می‌کند.

چگونه CDN ابر آروان را تهیه کنیم؟

سرویس CDN ابر آروان با چند برنامهٔ مختلف ارائه شده است که می‌توانید متناسب با نیاز خودتان یکی از برنامه‌ها را تهیه کنید. جالب است بدانید که بسیاری از خدمات سرویس CDN ابر آروان در قالب خدمات پایه به شکل رایگان ارائه شده است. پس اگر تابه‌حال از خدمات CDN استفاده نکرده‌اید، این فرصت بسیار خوبی برای شماست پس آن را از دست ندهید.

CDN تصویر چیست؟

در عناوین قبلی در خصوص بهترین CDNهای موجود در بازار صحبت کردیم. اما بهتر است در خصوص یکی از مهم‌ترین CDN ‌ها تحت عنوان CDN تصویری نکاتی را بیان کنیم. قبل از توضیح در خصوص این CDN بهتر است این‌طور بپرسیم که آیا وقتی عکسی را در وب‌سایت خود آپلود می‌کنید، کاربران می‌توانند در هرجایی بدون مشکل و تأخیر به آن دسترسی داشته باشند؟

قطعاً جواب دادن به این سؤال با قطعیت نیست. اگر شما صاحب سایتی با تصاویر بسیار زیاد باشید همکاری با یک ارائه‌دهنده CDN برای شما بسیار حائز اهمیت خواهد بود. CDN تصویری به شما کمک خواهد کرد تا با قطعیت به پرسش بالا پاسخ دهید و بتوانید تمامی تصاویر سایت خود را در اختیار کاربرانتان قرار دهید.

اگر در فناوری CDN تازه‌کار هستید، شبکه تحویل محتوا بخشی از سرورها است که رسانه و محتوا را در نقاط مختلفی از جهان توزیع می‌کند. این فناوری برای کاهش تأخیر یعنی (زمان بارگذاری صفحه وب شما) وجود دارد و همچنین در بهبود تجربه دیجیتالی کلی بازدیدکنندگان سایت شما و بدون درنظرگرفتن اینکه در کدام نقطه از جهان هستند نیز وجود دارد.

کاربرد CDN تصویر چیست؟

CDN برای شرکت‌هایی که وب‌سایت‌هایی دارند که به مخاطبان جهانی خدمات ارائه می‌دهند بسیار مهم است. شرکت‌هایی مانند فیس‌بوک، نتفلیکس، آمازون همگی از CDN استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند محتوایشان به‌موقع و یکنواخت به بخش‌های بازارشان تحویل داده می‌شود.

CDNها همچنین می‌توانند محتوا را با توجه به نقطه‌ای که بینندگانشان هستند شخصی‌سازی کنند. به طور مثال، کسب‌وکار شما دارای محتوای ویژه برای کسانی است که در آلمان هستند، می‌توانید رسانه‌های ارائه شده به آنها را شخصی‌سازی کنید و مطمئن شوید که فقط افرادی که در این کشور هستند می‌توانند آن را بینند.

شرکت‌هایی که اپلیکیشن‌های موبایل و وب‌سایت‌های جذاب دارند، بیشترین استفاده را از CDN می‌برند، زیرا سرعت یکی از امتیازات اساسی است که به کاربران سایتشان ارائه می‌شود. اگر وب‌سایت شما تعدادی زیادی تصاویر داشته باشد، باید به دنبال ارائه‌دهنده CDN باشید که برند (سایت) شما را به اشتراک بگذارد.

انواع CDN

CDN انواع مختلفی دارد که در ادامه ذکر خواهیم کرد:

·         Dynamic content

یکی از نمونه‌های سی دی ان  Dynamic content است که بر اساس آن محتوای تولید شده توسط وب سرور، به دست فرد یا مدیر وب‌سایت ویرایش یا تغییر می‌کند.

·         Static content

این نوع از CDN برای محتواهای استاتیکی که قابلیت تغییر ندارند مانند تصاویر استفاده می‌شود.

·         Streaming content

فیلم یا فایل‌های صوتی که از طریق مرورگر پخش می‌شوند نیز نمونه‌ای دیگر از این CDN هستند.

تفاوت وب‌سایت با CDN و بدون CDN چیست؟

سرویس CDN با فراهم‌آوردن سرورهای محلی و توزیع ترافیک به نزدیک‌ترین سرور، سرعت دسترسی به وب‌سایت را افزایش می‌دهد. همچنین باعث می‌شود در سایت شما بار ترافیک سرور اصلی آن کاهش پیدا کند.CDN می‌تواند مشکلاتی مانند حملات DDOS را از وب‌سایت شما دور کند و دسترسی پایداری برای سایت شما فراهم کند.

توجه کنید در سایت‌هایی که از CDN استفاده نمی‌کنند، سرور اصلی سایت بار ترافیکی زیادی را باید تحمل کند. چرا که تمامی درخواست‌ها به شکل مستقیم به سرور اصلی ارسال می‌شود. حالا فرض کنید که سرور اصلی شما در کشوری مانند فرانسه و خارج از ایران واقع شده باشد. در چنین حالتی احتمال افت سرعت و دیر بالا آمدن سایت شما برای بسیاری از کاربران وجود دارد. چرا که رفت‌وبرگشت اطلاعات و پردازش تمام آن‌ها در سرور اصلی نیاز به زمان بیش‌تری دارد که همین دلیل باعث افت سرعت سایت شما می‌شود.

چه افرادی می‌توانند  از CDN استفاده کنند؟

CDN برای هر فردی که وب‌سایت دارد و همچنین افرادی که برنامه تلفن همراه دارند و اکثر مواقع  توسط بیش از یک کاربر درخواست همزمان بر روی سامانه دارند می‌تواند بسیار مفید و مورداستفاده قرار گیرد.

جمع‌بندی

طراحی یک سایت کاربردی و خوب نیازمند آگاهی و استفاده از ابزارهای مفید در راه اندازی آن است. CDN یکی از ابزارهایی است که در طراحی سایت و توزیع محتوا و دیتای یک سایت نقش بسیار مهمی دارد. به عبارتی با وجود CDN هر کس در هر کشوری قادر است سایت شما را در نزدیک‌ترین سرور به محل خود دریافت کند. در این مقاله از رویال کد در خصوص این که CDN چیست و CDN چه مزایایی دارد نکاتی را بیان کردیم. امیدواریم استفاده از این مقاله شما را به طور کامل با CDN آشنا کند و بتوانید با انتخابی درست، سایتی با سرعت بالا داشته باشید.

اگر این مقاله برایتان مفید بود با دوستانان به اشتراک بگذارید:
لینک مقاله کپی شد
پیام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

دیدگاه ها
  • محمدرضا علو گفت:

    سلام.خیلی خوب بود.اگه میشه مقاله های بیشتری در مورد cdn روی سایت بذارید

    • رضا ذوالعلی گفت:

      سلام دوست عزیز
      از اینکه نظرتون منتشر کردین ممنونم
      بله حتما در رابطه با cdn مقالات تکمیلی دیگری را به زودی منتشر می کنیم

  • امید امیری گفت:

    سلام روز بخیر
    از مقاله خوبتون متشکرم.

    راستش منم یه مدتی هست که دارم از CDN کلودفلر استفاده میکنم و سرعت سایتم به نسبت خوب شده و یه دو پله هم از نظر سئو رشد داشتم. قبلا توی تخصصی ترین عبارت کلیدی سایتم رتبه ۱۶ بودم، الان رسیدم به ۱۴ و امیدوارم با تولید محتوای بهتر به صفحه اول برسم.

    در مورد ابرآروان هم زیاد شنیدم، ولی راستش همینکه ایرانی هست یکمی منو میترسونه و حس میکنم ممکنه کل زحماتم رو بر باد بده. بنظرم کلودفلر در حال حاضر بهترین CDN دنیا هستش.

  • علی حسین زاده گفت:

    استفاده از CDN دو کار خیلی مهم رو انجام میده : اول افزایش سرعت سایت و دوم بهبود امنیت سایت!

    این دو مورد، اصلی ترین مزایای استفاده از CDN هستند که زمینه ساز بهبود سئو و افزایش رضایت کاربر میشن. در واقع همونطور که در مقاله هم اشاره کوچکی بهش شد، کاربران اینترنت این روزها خیلی بی حوصله هستند و واقعا بیشتر از ۳ الی ۵ ثانیه نمی توانند برای لود شدن یک وب سایت صبر کنند. به همین دلیل سایت را زود می بندند و به سراغ زندگیشان می روند و این یعنی یک امتیاز منفی در سئو!

    و هرچه سرعت سایت کمتر باشد، خیلی زود میبینید که کلا دیگر جایی در نتایج جستجو ندارید!