هاست چیست؟

رویال کد > هاست چیست؟

رضا ذوالعلی

فروردین 31, 1399

بزارین با یه سوال مهم شروع کنم ، اصلا چرا باید بدونیم هاست چیست ؟

همونطور که می دونید سایت ها و اپلیکیشن ها یک بستر آنلاین هستند و به صورت آنلاین در دسترس هستند و این دسترسی آنلاین به صورت اتفاقی شکل نگرفته.

سایت ها و اپلیکیشن های آنلاین همگی به صورت واحد یک هاست یا سرور دارند که در آن میزبانی می شوند و به صورت آنلاین می توانند از طریق این سرور یا هاست ها فعالیت داشته باشند.

ما در مقاله هاست چیست می خواهیم بهتون بگیم که :

  • هاست چیست
  • چه کار می کند
  • چه نوع هاست هایی وجود داره
  • هاست ها چطور به وجود میان

پس با ما همراه باشید تا کامل به شما این مبحث رو توضیح بدیم.

هاست چیست و چه کاربردی دارد؟

از همین اول مقاله به سراغ اصل مطلب می رویم و بهتون توضیح می دهیم که هاست چیست، در واقع شما به دو صورت می توانید یک سایت رو اجرا و مشاهده کنید :

اجرای سایت روی لوکال هاست

در روش اول شما می توانید سایت خودتون که حاوی یک سری فایل ، تنظیمات و کد ها هستند را در لوکال هاست سیستم خودتون اجرا کنید تا بتوانید از این طریق سایت خودتون رو مشاهده کنید.

در این روش فقط خودتون می توانید سایتتون رو مشاهده کنید و هیچ کسی با سیستم خودش نمی تواند به سایت شما مراجعه کند و سایتتون رو از طریق اینترنت مشاهده کند.

 

اما سایت ها برای اینکه به صورت اینترنتی هم فعالیت داشته باشند باید از یک هاست یا سرور استفاده کنند تا از همه جای دنیا قابل مشاهده باشند.

البته همین پایان ماجرا نیست و هاست ها بسیار پیچیده هستند که بهتون توضیح می دهیم چطور اصلاً به وجود میان و از آن ها برای چه کارهای استفاده می شود.

هاست با سرور چه تفاوتی دارد؟

در واقع هاست ها از سرور ها به وجود میان و یک بخش جدایی از سرور نیستند.

سرورهای اختصاصی هستند که مشخصات بالای سخت افزاری رو به همراه خودشون دارند که برای میزبانی یک سایت بسیار زیاد هست به همین دلیل برای اینکه بشه از یک سرور برای چند سایت استفاده کرد و سرور فقط برای یک سایت نباشه ، منابع سرور بین چند سایت تقسیم می کنند که به واحد از این تقسیم بندی ها هاست گفته می شود.

البته برخی از سایت های بزرگ هستند که از یک سرور اختصاصی فقط برای خودشون استفاده می‌کنند اما ارائه دهنده هاست این‌گونه نیستند و یک سرور واحد رو با تجهیزات بسیار با کیفیت ایجاد می‌کنند و در یک دیتاسنتر آن را قرار می دهند و منابع سرور را بین چندین سایت تقسیم می کنند.

 

شما هم برای داشتن یک سایت فعال در اینترنت باید هاست داشته باشید تا بتوانید فعالیت خودتون رو آغاز کنید.

اگر سایتتون یک هاست نداشته باشه در واقع هیچ فعالیت آنلاینی هم نخواهید داشت.

سرورهایی که سایت شما در آن ها میزبانی می شوند به صورت 24 ساعته همیشه فعال هستند و هیچ وقت خاموش نمی‌شوند که سایت شما قطع بشه.

این سرورها همیشه در دیتاسنتر هایی قرار می‌گیرند که به اینترنت سرعت بالا متصل هستند و همین مسئله باعث می شود که کاربری به سایت شما وارد می شود سریع بتونه سایت رو مشاهده کنه و مشکل سرعت سایت رو تجربه نکنید.

البته این هاست هایی که در هر سرور ایجاد می شوند یک مشخصات واحد رو ندارند و مدیر سرور برای هر هاست یک مشخصات جداگانه‌ای مشخص می کند برای مثال یک سایت ممکنه که 100 مگابایت فضا برای فایل های سایتش نیاز داشته باشد و این مقدار فضا رو خریداری می کند.

اما سایت های دیگری هستند مانند دیجی کالا که نیاز به فضا و منابع بیشتری دارند و نیاز دارند که سایتشون پرقدرت تر باشه به همین دلیل هاست های حرفه ای تر و با فضای بیشتری خریداری می کنند که این مشخصات توسط مدیر سرور تعیین می شود (البته دیجی کالا چندین سرور اختصاصی داره :)).

چطور می شود یک هاست بخریم؟

در واقع خرید هاست غیرممکن هست و شما نمی توانید یک هاست بدون محدودیت زمانی یا منابعی خرید کنید .

در واقع شما باید یک هاست یا سرور رو اجاره کنید و به صورت دوره‌ای هزینه آن رو پرداخت کنید، برای مثال هاست هایی هستند که فضا و سخت افزار ضعیفی دارند به همین دلیل هزینه آن ها بسیار پایین هست .

 

حالا اگر می خواهید یک هاست برای سایت خودتون تهیه کنید می توانید با مراجعه به سایت های ارائه دهنده هاست و سرور این کار رو انجام بدید.

قیمت هاست و سرور هم متفاوت هست و این قیمت بستگی به مشخصات سرور و هاست داره.

در واقع هر چه مشخصات سخت افزاری سرور یا هاست بیشتر و قدرتمندتر باشه شما باید هزینه بیشتری برای آن پرداخت کنید.

البته اگر سایت مبتدی و تازه تأسیس رو دارید و تازه می خواهید فعالیت خودتون رو شروع کنید بهتره که از هاست های قدرتمند استفاده نکنید چون فقط بودجه شما هدر می رود.

باید سعی کنید از هاست هایی که منابع مورد نیاز شما را دارا هستند استفاده کنید تا بتونید فعالیتتون رو آغاز کنید.

پیشنهاد می کنم مقاله نکات انتخاب هاست را حتما مطالعه نمایید تا بتوانید متناسب ترین هاست را با وضعیت فعلی سایتتون رو خریداری کنید

چند نوع کنترل پنل هاست وجود دارد ؟

یکی از مباحث مهمی که در مقاله هاست چیست باید در مورد آن صحبت کنیم ، انواع کنترل پنل هاست است ، با ما در ادامه همراه باشید

هاست ها یک نوع نیستند و انواع مختلفی وجود دارد

در واقع همه هاست هایی که در یک سرور ایجاد می‌شوند به یک نوع ایجاد می‌شوند اما برخی از این هاست ها در سرورهای ویندوزی هستند و برخی دیگر هم در سرورهای لینوکس که در این مواقع کنترل پنل هاست ها هم متفاوت هستند و با یک کنترل پنل واحد همه هاست ها ایجاد نمی‌شوند.

در این بخش می خواهیم درباره انواع کنترل پنل هاست ها باهاتون صحبت کنیم و یک سری توضیحات درباره این کنترل پنل به شما ارائه بدهیم تا بیشتر با انواع هاست ها آشنا بشید و بتوانید هاست متناسب با سایتتون رو خریداری کنید تا سایتتون در فضای اینترنتی به صورت آنلاین فعالیت داشته باشه.

سی پنل (Cpanel)

سی پنل یک کنترل پنل برای هاست هست که در واقع محبوب‌ترین کنترل پنل موجود هست، این کنترل پنل بسیار زیبا و با امکانات بالا طراحی شده که شما می توانید به سادگی هاست خودتون رو مدیریت کنید.

در واقع این کنترل پنل توانسته در ایران هم بسیار محبوب بشه و در سایت های زیادی از این کنترل پنل هاست استفاده می شود، اما در اصل سی پنل ایران رو تحریم کرده و به صورت قانونی نباید از آن در ایران استفاده بشه اما با یک سری از روش‌هایی شرکت های ارائه دهنده این کار رو توانستن انجام بدند و سی پنل رو روی هاست های ایرانی هم نصب می‌کنند.

 

امروزه برخی از شرکت های ارائه دهنده هاست سی پنل یک سری از بخش های سی پنل رو توانستن فارسی سازی کنند و کار با این پنل بسیار ساده شده است.

در ضمن تمامی آموزش های بخش به بخش کار کردن با این پنل هم به صورت رایگان در اینترنت وجود داره و شما سریعاً می توانید به آن مسلط بشید و بتوانید هاست خودتون رو خیلی ساده مدیریت کنید.

پیشنهاد می کنم اگر قصد راه اندازی سایت وردپرسی بر روی هاست دارایی کنترل پنل سی پنل را دارید مقاله نصب وردپرس در سی پنل را مطالعه نمایید

دایرکت ادمین (Direct Admin)

دایرکت ادمین یکی دیگه از کنترل پنل های هاست ها هست که شما با استفاده از آن می توانید به سادگی مدیریت هاست خودتون رو در دست داشته باشید، البته ظاهر دایرکت ادمین نسبت به سی پنل بسیار ضعیف تر هست و شما اگر ظاهر مدیریت هاست براتون مهمه بهتره که سی پنل رو انتخاب کنید.

البته دایرکت ادمین هم بسیار امکانات خوبی داره و شما با استفاده از آن می توانید خیلی ساده هاست خودتون رو مدیریت کنید.

 

هاست دایرکت ادمین و سی پنل هر دو از سرورهای لینوکسی هستند و امنیت بسیار بالایی را دارند که باعث می شود شما سایتتون سریع هک نشه و خیالتون راحت باشه که امنیت سایتتون از نظر هاست و سرور تامین شده هست.

از نظر امکانات هم تقریباً مشابه هم هستند اما سی پنل ظاهر زیباتری داره و شما خیلی راحت تر می توانید باهاش کار کنید.

البته هر کسی با یک نوع کنترل هاست راحت تر می تواند کار کند و علاقه افراد متفاوت هست.

شما هم باید با این نوع هاست ها کار کنید تا بسنجید که با چه نوع هاستی راحت تر هستید.

پلسک (Plesk)

یکی دیگه از کنترل پنل هاست ها هم پلسک هست که برای سرورهای ویندوزی و لینوکسی استفاده می شود و کمی با هاست های دیگه از نظر امنیتی ، امکانات و ظاهر متفاوت هست، شما هم سعی کنید بیشتر از هاست های دایرکت ادمین یا از سی پنل استفاده کنید، البته پلسک بد هم نیست و قابلیت های خوبی رو داره ولی من خودم به شخصه تجربه ای که داشتم این بوده پلسک برای من زیاد کارآمد نبوده و نتوانستم به خوبی از آن استفاده کنم.

هاست اشتراکی و هاست اختصاصی چه تفاوتی دارد؟

علاوه بر کنترل پنل های مختلف هاست ها دو دسته هستند یکی هاست های اختصاصی و یکی دیگه هم هاست های اشتراکی که در این بخش از مقاله هاست چیست به هر دو این موارد می‌پردازیم و به شما اطلاعاتی درباره این نوع هاست ها ارائه می دهیم.

هاست اشتراکی:

در هاست های اشتراکی در واقع تمام منابع سرور برای یک سایت خاص نیست و توسط چند سایت استفاده می شود تا سایت های خودشون رو بتوانند در این هاست اجرا کنند.

در واقع یک فضا و مشخصات سخت افزاری مشترک هست که توسط چند نفر استفاده می شود، این نوع هاست ها برای سایت های کوچک و مبتدی استفاده می شوند و برای سایت های بزرگ به مشکل می‌خورند.

هاست اختصاصی:

همونطور که از اسم این هاست ها پیداست از آن ها یک نفر استفاده می کند و منابع سرور به صورت مشترک برای چند نفر نیست.

این نوع هاست ها از سخت افزار قوی استفاده می‌کنند و یک سایت رو میزبانی می‌کنند، هاست های اختصاصی بیشتر برای سایت های حرفه ای و پربازدید مثل سایت های دانلودی و فروشگاه اینترنتی استفاده می شود تا مشکل پهناباند و فضا نداشته باشند و سرعت بیشتری هم در لود سایت برای کاربر به ارمغان بیاورد و کاربر از کم سرعت بودن سایت فراری نباشه.

هاست رایگان وجود دارد؟

یکی از مسئله هایی که در اینترنت و خرید هاست همیشه مطرح بوده این است که آیا هاست رایگان در سطح اینترنت اصلاً وجود داره و ما می توانیم سایتمون رو داخل هاست های رایگان اجرا کنیم و از طریق اینترنت فعالیت خودمون رو ادامه بدیم؟

بله هاست هایی وجود دارند که رایگان عرضه می شوند و شما می توانید به صورت محدودی از آن ها استفاده کنید این هاست ها قابلیت های زیادی ندارند و اینطور نیستند که شما بتونید به صورت نامحدود از آن ها استفاده کنید.

 

یک سری شرکت در ایران و خارج از ایران وجود دارند که هاست های رایگانی ارائه می‌دهند که شما با استفاده از آن ها می توانید سایتتون رو اجرا کنید و یک فعالیتی در فضای اینترنتی داشته باشید، اما اینطور نیست که شما با استفاده از آن ها یک سایت پایدار و حرفه ای رو داشته باشید بلکه این هاست ها از نظر فضا و پهنای باند بسیار محدود هستند و شما اگر بخواهید که یک سایت همیشه فعال و حرفه ای رو داشته باشید بهتره که هاست برای سایتتون بخرید چون این هاست ها اصلاً قابل اطمینان نیستند و ممکن هست که زحماتی که برای سایتتون می‌کشید رو کاملاً نابود کنند و اطلاعاتی که در سایت داشتید به صورت کامل از بین بروند.

این هاست ها بیشتر برای تست استفاده می شوند و یک سری پروژه های کوچک دانش آموزی از این هاست ها استفاده می‌کنند، البته افرادی هم که با هاست آشنایی ندارند می توانند از این نوع هاست ها استفاده کنند تا بتوانند به خوبی با هاست و کارایی آن آشنا بشوند.

سخن پایانی:

امیدواریم از خواندن مقاله هاست چیست لذت برده باشید و اطلاعات کافی در زمینه هاست به دست آورده باشید، ما در مقاله هاست چیست سعی داشتیم که تمامی مباحث مربوط به هاست را به شما توضیح دهیم، در ضمن هر سوالی در زمینه هاست داشته باشید می توانید زیر همین مقاله در قسمت نظرات برای ما بنویسید تا سریعاً پاسخ آن را به شما ارسال کنیم.

خلاصه مقاله

بزارین با یه سوال مهم شروع کنم ، اصلا چرا باید بدونیم هاست چیست ؟ همونطور که می دونید سایت ها و اپلیکیشن ها یک بستر آنلاین هستند و به صورت آنلاین در دسترس هستند و این دسترسی آنلاین به صورت اتفاقی شکل نگرفته. سایت ها و اپلیکیشن های آنلاین همگی به صورت واحد یک […]

اگر این مقاله برایتان مفید بود با دوستانان به اشتراک بگذارید:
لینک مقاله کپی شد
پیام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

دیدگاه ها
  • محمد حسینی گفت:

    با تشکر از خانم زینلی عزیز
    مقاله هاست چیست ، فوق العاده عالی و روان بود ، من مقاله های زیادی در مورد هاست چیست ؟ هاستینگ چیست خواندم اما هیچ کدام مانند این مقاله روان و راحت نبود ، واقعا ازتون ممنونم

    • فرزانه زینلی گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممنونم از شما که مقاله رو مطالعه کردین…هدفم اینه به ساده ترین شکل دانشی رو منتقل کنم

  • مریم غیبی گفت:

    پیشنهاد شما برای شروع کدام نوع هاست برای یک کسب و کار کوچک است ؟؟
    اخه من گیج شدم ، سایت من با پرستاشاپ طراحی شده اما هاست مخصوص این سیستم کمیاب و گرونه ، تورو خدا منو راهنمایی کنید

    • رضا ذوالعلی گفت:

      سلام مریم خانم
      شما نیاز نیست ابتدا کار با هاست مخصوص شروع نمایید ، پرستاشاپ با زبان php کد نویسی شده است و هاست لینوکس با این سیستم هماهنگ هست و پیشنهاد می کنم از هاست لینوکس استفاده نمایید

  • قاسم اکبری گفت:

    مقاله هاست چیست را خیلی روان نوشتید و این عالیه اما یک مشکل اساسی دارد که کامل نیست و خیلی مباحث دبگه هم هست که می توانید توضیح بدین اما نگفتید

    • فرزانه زینلی گفت:

      سلام ..ممنونم بابت نظرتون
      اینکه در این مقاله تمامی مباحث رو باز نکردم این بود که نمیخواستم مقاله طولانی و کسل کننده بشه ولی حتما در مقالات بعدی مباحث بیشتری رو در مورد هاست توضیح میدیم ?

  • زیبا نادری گفت:

    خانم زینلیییییییییییییییییییییییییییی عاشقتممممممممممممممم واقعااااااااااااااااااااااا ، من تمام مقالات شما رو دنبال می کنم فوق العاده عالی می نویسید ، هر چی بگم کم گفتم من به تازگی به مبحث طراحی سایت اشنا شدم و با مقالات شما خیلی مباحث مثل هاست را یاد گرفتم ، لطفا هر چه سریعتر مقالات اموزشی طراحی سایت هم بذارید

    • فرزانه زینلی گفت:

      سلام مرسی عزیزم بابت این حجم از انرژی و حال خوبی که داشتی و به منم مننتقل کردی
      خوشحالم که مقالات تونسته کمک کننده باشه .چشم حتما، قراره مقالات زیادی رو در سایت قرار بدیم و میتونی برای اطلاع از انتشار مقالات جدید در قسمت خبرنامه عضو بشی.

    • زیبا نادری گفت:

      سلام گلم ، مرسی که کامنت منو جواب دادی ، جدی میگم طرز نوشتارت فوق العاده ست و ازت خیلی ممنونم که منو علاقه مند به این حوزه کردی ، چشم حتما در خبرنامه عضو میشم تا از مقالات جذاب شما باخبر بشم ? من بی صبرانه منتظر مقالات اموزشی جذابت هستم

    • فرزانه زینلی گفت:

      خیلی ممنونم…نظر لطفتونه
      اگه این آموزش ها بتونه حتی برای یک نفر هم مفید باشه بازم برام من جای خوشحالی داره?

  • علیرضا مهدیپور گفت:

    این هاست و سرور و کلاینت و خلاصه این چیزا رو بالاخره موفق شدممم یاد بگیرم:)))
    دم رویال کد گرم بابت مقاله خوبش!

    راستش من فعلا امروز رفتم و یکی از شرکت های هاستینگ یه هاست رایگان گرفتم تا یکم وردپرس رو روش تمرین کنم تا ایشالا به زودی بتونم تبدیل بشم به یه طراح سایت و از این طریق بتونم کسب درآمد کنم.

    راستی من مقاله تون در مورد بهترین شرکت های هاستینگ رو هم خوندم، واقعا بی نظیر بود، علاوه بر اینکه فهمیدم کدوم شرکتا بهترن، متوجه شدم که واسه خرید هاست باید چه نکاتی رو دقیقا رعایت کنم!

  • میرزاجانپور گفت:

    خانم زینلی از مقاله خوبتون واقعا متشکرم.

    من تازه کار هستم و واقعا با خوندن این مقاله تونستم درک درستی از هاست پیدا کنم و دقیقا متوجه بشم که هاست چیه و چه کاربردهایی داره و کلا چه کارا میشه باهاش کرد.

    اون مثالی که برای درک بهتر مفهوم هاست زدید واقعا بی نظیر بود و من همونجا بود که به طور کامل تفاوت بین هاست و سرور رو متوجه شدم.

    خدا قوت 🙂