۵ نکته طلایی در انتخاب سیستم مدیریت محتوا
رضا ذوالعلی
بهمن 25, 1398
وقتی که در مقاله CMS چیست؟ مفهوم سیستم های مدیریت محتوا و انواعشان را توضیح می دادم این سوال به ذهنم آمد که خب حالا خواننده از کجا بداند که سیستم مدیریت محتوای که برای سایتش انتخاب کرده خوب است یا بد؟ نخواستم آنجا ( در مقاله سیستم مدیریت محتوا چیست؟) به این سوال پاسخ دهم چرا که نحوه انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا آنقدر مهم است که نمیشود در قالب چند خط آن را توضیح داد. در این مقاله می خواهم آن را به طور کامل باز کنم
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
در ابتدا یک توضیح مختصر در مورد سیستم مدیریت محتوا می دهم اما اگر به دنبال درک کامل تری در مورد آن هستید مقاله CMS چیست را حتما مطالعه کنید . سیستم مدیریت محتوا(CMS) سیستمی است که به کمک آن می توان یک سایت را مدیریت کرد.
دونوع سیستم مدیریت محتوا وجود دارد.
- سیستم مدیریت محتوای اختصاصی
- سیستم مدیریت محتوای آماده
سیستم مدیریت محتوای اختصاصی که توسط طراحان سایت از صفر طراحی و پیاده سازی می شود فقط برای یک مشتری خاص است . اما سیستم های مدیریت محتوای آماده(وردپرس، جوملا و…)، یک نرم افزاری است که روی سرور نصب می شود و بدون نیاز به تسلط در زبان های برنامه نویسی می توان از آن استفاده کرد و هرگونه تغییراتی را در سایت انجام داد. دقیقا مانند پود کیک های آماده عمل میکند.
5 اصل مهم در انتخاب سیستم مدیریت محتوا(CMS) مناسب
اگر تصمیم دارید سایتی با سیستم مدیریت محتوای اختصاصی طراحی کنید خب باید مسلط به زبان های برنامه نویسی باسید و یا اینکه بای ک طراح سایت در مورد راه اندازی سایتتان به طور اختصاصی صحبت کنید.اما اگر تصمیم دارید که از سیستم مدیریت محتوای آماده (وردپرس،جوملاو…) استفاده کنید بهتر است قبل از انتخاب CMS سایتتان این نکات را درنظر بگیرید. سیستم مدیریت محتوایی(CMS) انتخاب کنید که:
1- هزینه نگهداری هر CMS را در نظر بگیرید.
قبلا هم گفتم که سیستم مدیریت محتوا یک نرم افزار است و مثل همه نرم افزارها به نیاز به نگهداری و بروزرسانی دارد قبل از انتخاب سیستم مدیریت محتوا برای سایتتان بایک سرچ می توانید هزینه های نگهداری هر کدام از آن ها را بررسی کنید. در حال حاضر وردپرس ارزان ترین و دروپال گرانترین سیستم کد باز از جهات مختلف برای نگهداری هستند.
2- پشتیبانی قوی داشته باشد .
سیستم های مدیریت محتوایی انتخاب کنید که پشتیبانی قوی را به مشتریان ارائه دهند راه حل های رایگان CMS معمولاً هیچگونه کمک خوبی به مشتری ارائه نمی دهند، بنابراین مجبورید برای عیب یابی، به جستجوی بلاگ ها و انجمن های کاربران مراجعه کنید.
3- مدیریت و راه اندازی آن (CMS) آسان باشد.
قبل ازانتخاب CMS برای سایتتان به این نکته توجه کنید که کدام سیستم مدیریت محتوا را میتوان به راحتی راه اندازی و مدیریت کرد؛ هاست لینوکس با تمامی سیستم های مدیریت محتوا سازگارست اما تعداد محدودی از شرکت های خدمات هاستینگ نصب و راه اندازی CMS ها را آسان و سریع ارائه می کنند با دانستن این موضوع باید از یک شرکت هاستینگ خوب برای سایتتان خدمات بگیرید مقاله بهترین شرکت های هاستینگ ایران می توانید در این زمینه به شما کمک کند
4- همیشه قبل از انتخاب یک CMS درباره آن تحقیق کنید.
CMS سایتتان را روی هوا انتخاب نکنید. مثلا وردپرس را به این دلیل که زیاد اسم آن از اینور و اونور به گوشان خورده انتخاب نکنید . سایتهایی که با CMS مورد نظرتان طراحی شده اند را بررسی کنید. از تجربیات و افرادی که از آن CMS استفاده کرده اند استفاده کنید . قبل از هر اقدامی با متخصصین این حوزه مشورت کنید. اگر تمایل دارید می توانید برای انتخاب یک CMSخوب از مشاوره رایگان تیم رویال کد استفاده کنید.
5- از سیستم های مدیریت محتوای رایگان استفاده کنید.
سیستم های مدیریت محتوای رایگان هزینه طراحی سایت را پایین می آورند و بدلیل رایگان بودن و دسترسی آسان، افراد زیادی با آنها آشنایی دارند. ازطرفی این موضوع باعث می شود که به واسطه دسترسی به منابع و کدهایشان (Open source)
- همواره توسط میلیونها کاربر مورد استفاده و همیشه به روز شوند
- مثلا سیستم مدیریت محتوای مثل وردپرس و جوملا هزاران نفر درنیا می توانند بررسی و کدنویس کنند و هر روز بهتر از قبل شوند این موضوع کمک می کند تا به لحاظ امنیتی هم بسیار مطمئن تر شوند.
- پلاگینهای افزوده شده به سیستمهای مدیریت محتوای رایگان مانند خود این سیستمها، عموما همواره به روز میشوند.
- مشکلات امنیتی در آنها بسیار پایین است.
- در صورت بروز مشکل در سیستمهای مدیریت محتوای رایگان متخصصین زیادی هستند که به خوبی با کدهای این سیستمها آشنایی دارند و در انتخاب متخصص و ایجاد تغییرات روی سایت محدودیت ندارید.
سخن آخر در رابطه با نکات انتخاب سیستم مدیریت محتوا
در مقاله 5 نکات انتخاب سیستم مدیریت محتوا مهمترین نکاتی که باید بدانید تا به شما کمک می کند تا یک CMS مناسب انتخاب کنید بیان شد. بی شک خواندن این مطلب به آگاهی شما را در انتخاب یک CMS مناسب کمک می کند . در پایان خوشحال میشویم اگر سوالات و نظراتتان درباره این مطلب را در قسمت کامنتها برای ما بنویسید.
خلاصه مقاله
وقتی که در مقاله CMS چیست؟ مفهوم سیستم های مدیریت محتوا و انواعشان را توضیح می دادم این سوال به ذهنم آمد که خب حالا خواننده از کجا بداند که سیستم مدیریت محتوای که برای سایتش انتخاب کرده خوب است یا بد؟ نخواستم آنجا ( در مقاله سیستم مدیریت محتوا چیست؟) به این سوال پاسخ […]
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد
به نظر من مسخره ترین سیستم مدیریت محتوا وردپرس است و هیچ یک از این ویژگی ها را ندارد و به هیچ عنوان ازش استفاده نکنید چون بعد مدتی سرعت سایت شما لاک پشتی میشه و هزینه هاست برای شما نجومی خواهد شد ، یک سیستم مدیریت محتوا سایت از ابتدا کد نویسی کنید خیالتون راحت بشه
سلام دوست عزیز ، هر سیستم مدیریت ویژگی خاص خود را دارد ، در ابتدا اگر فرد بودجه مناسب ، یا نیاز به امکانات خاص ندارد بهترین عمل استفاده از سیستم مدیریت محتوا آماده است و می تواند در طول زمان سایت خود را ارتقاع دهد . از بابت انتشار نظر خود ممنونیم 🙂
بنظرم واسه انتخاب سیستم مدیریت محتوا، باید سرعت، امنیت و امکانات بالا و پشتیبانی خوب رو در نظر گرفت.
باقی موارد مثل رایگان بودن یا نبودن خیلی نباید توی نظرمون تاثیر بذاره. ما که قراره از این سیستم ها پول در بیاریم، حالا اگه اولش یکمم هزینه کنیم واسشون اشکالی نداره ک ، هزینه نیست، سرمایه گذاریه.
بنظرم همونطور که آقای ذوالعلی به اون دوستمون جواب دادن، سیستم مدیریت محتوای وردپرس واسه شروع خیلی خوبه. هم امنیت و سرعتش بالاس و هم پشتیبانی خوبی داره و در ضمن رایگانم که هست!
به شخصه برای انتخاب سیستم مدیریت محتوا روی پشتیبانی خیلی تاکید دارم. ببینید الان شما توی وردپرس وقتی به کوچکترین مشکلی برخورد میکنید، جدای از سایت های مختلف که راه حل دادن واسه رفع مشکل، انجمن وردپرس هم هست و اونجا کلی متخصص و اینا هستن که میتونن بهمون کمک کنن. بین اون متخصص ها، از تیم خود وردپرس هم هستن و این یه امنیاز خیلی مثبت واسه این سیستم مدیریت محتواست.
بعد از وردپرس، جوملا رو پیشنهاد میدم، اونم واقعا کیفیت و کارایی بالایی داره.
نظر شخصی من اینه که در حال حاضر سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهترین CMS رایگان دنیا هست. واقعا امکانات بسیار بالایی داره و از همه مهمتر به دلیل تعداد کاربر بالایی که داره، همواره بهترین بروزرسانی ها رو انجام میده و مطابق با استاندارد های روزِ سئو بهینه میشه و این یه مزیت خیلی بزرگه.
در طراحی CMS های اختصاصی، یه مشکلی که وجود داره اینه که اگر قوانین و فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سایت ها تغییر بکنه، شما باید در به در دنبال یک برنامه نویس باشید تا سایت تان را مطابق با استاندارهای به روز، بهینه کند.
در صورتی که در سیستم مدیریت محتوای رایگانی همانند وردپرس، این مهم به طور خودکار انجام می شود!