الگوریتم پاندا چیست ؟
رضا ذوالعلی
شهریور 29, 1397
الگوریتم پاندا چیست ؟
الگوریتم پاندا نامی آشنا برای سئو کاران است و شاید شما هم در مورد الگوریتم نسبتا جدید پاندا مطالبی را شنیده باشید . این الگوریتم برای اولین بار جهت رتبه بندی سایت ها توسط گوگل ارائه شد و در فوریه ۲۰۱۱ فعالیش را آغاز کرد . الگوریتم پاندا از زمان آغاز فعالیتش دستخوش به روز رسانی های بسیاری شده است. این الگوریتم از موفق ترین و البته خطرناک ترین و مفید ترین الگوریتم های گوگل است . اما در حالت کلی اگر بخواهیم الگوریتم پاندا را معرفی کنیم بهتر است بگوییم الگوریتمی است که روی محتوای وبسایت متمرکز می شود و وبسایت هایی که از محتوای مناسب و مفید و باکیفیت بهره مند نباشد حذف خواهد کرد و رتبه سئو آنها را تغییر بسیاری خواهد داد .
در بحبوده بالا بردن سئو سایت برخی افراد با استفاده از یک عملکرد اشتباه برای بالا بردن سئو وبسایت خود از روش هایی نظیر کپی کردن محتوای وبسایت ها استفاده می کردند به این صورت که اگر در وبسایتی جستجو می کردند و محتوای آن را خوب و پر بازدید می یافتند به صورت کامل و بدون هیچ تغییراتی آن محتوا را کپی می کردند و بدون درج منابع آن محتوا را در وبسایت خود قرار می دادند . این کار سبب می شد تا حقوق مادی و معنوی نویسندگان دچار تزلزل شود و نادیده گرفته شود .
و همچنین از معایب دیگر کپی کردن محتوا می توان به عدم دسترسی داشتن کاربران به اطلاعات و منابع درست و مورد اطمینان اشاره کرد . چرا که هر زمان کاربر اقدام به جستجوی مطلبی می نمود اغلب با متن و محتوای تکراری مواجه می شد که این امر کاربر را دچار شک و ابهام می کرد .
و همچنین زمانی که الگوریتم پاندا ارائه نشده بود نتیجه جستجو های گوگل دچار یک نقص بود و آن نقص این بود که :
اگر یک وبسایت بیشترین تعداد کلمه از یک لغت مورد جستجو را شامل می شد به راحتی به صفحه اول گوگل راه می یافت این شیوه سبب می شد که در صفحه اول گوگل نتایج با کیفیتی قرار نگیرد ولی اینکه مثلا یک سایت دارای یک کلمه کلیدی خاص به میزان نسبتا زیاد می بود ولی بطن محتوا با آنچه که کاربر انتظار دارد کاملا متفاوت باشد و گاها چیز دیگری باشد .
یعنی ممکن بود که هر وبسایتی که صرفا دارای بیشترین میزان کلمه کلیدی بود به راحتی به اولین لینک صفحه جستجو گوگل راه بیابد . لذا این موضوع از نقص های گوگل بود که اگر ادامه می یافت می توانست با شکست خوردن جستجو های گوگل مواجه شود . بنابراین گوگل بر آن شد تا در صدد حل این مشکلات برآید و در نهایت تصمیم به ارائه الگوریتم پاندا گرفت .
با ارائه الگوریتم پاندا به شدت با کپی محتوا ،مبارزه صورت گرفت . الگوریتم پاندا توانست از حقوق نویسندگان به صورت جدی تر حمایت کند و همچنین توانست وبسایت ها را ملزم به رعایت حقوق کاربران به نحو احسنت تری نماید.
- شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید اهداف گوگل از ارائه دادن این الگوریتم چیست ؟ با ما همراه باشید تا به بررسی این پرسش بپردازیم :
حذف نمودن وبسایت هایی که محتوای آن ها عملا کپی شده از دیگر وبسایت ها ،بدون درج منابع است ؛ از نمایش در اولین صفحات جستجو - حذف وبسایت هایی که محتوای آنها دارای ارزش کمی است و یا خارج از حد انتظار است
- حذف وبسایت هایی که در لیست سیاه گوگل قرار دارند
حال با توجه به توضیحات فوق شاید برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که فرآیند الگوریتم پاندا به چه شکل است ؟
در این خصوص باید ذکر کنیم که الگوریتم پاندا ۵ شیوه دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم و به شرح آنها می پردازیم :
- افزایش ماندن کاربران در وبسایت با آمدن الگوریتم پاندا :
گوگل معمولا وبسایتی را محبوب کاربران می داند که دارای ویژگی هایی باشد که کاربران به راحتی جذب آن بشوند و مدت زمان زیادی را در وبسایت سپری کنند . اما چه چیزهایی برای کاربران جالب می شود و می تواند کاربران را در وبسایت نگاه دارد ؟
باید این نکته را ذکر کنیم که کاربران در جستجو ها به محتواهایی توجه می کنند که به روز باشد ، مورد اطمینان باشد ، کپی نباشد ، کامل و جامع باشد و از لحن بیان زیبا و ساده ای تشکیل شده باشد ، از محتوا های چندرسانه ای نظیر اینفو گرافیک ، ویدئو و عکس ها جهت بیان رساتر کمک گرفته باشد و به مطالب مشابه نیز لینک دهی شده باشد . اگر سعی کنید که محتوایی که در وبسایتتان درج می کنید شامل موارد فوق باشد کاربران زمان زیادی را در وبسایتتان سپری خواهند کرد . - افزایش گردش و بازدید از صفحات وبسایت با آمدن الگوریتم پاندا :
کاربران معمولا به گردش در وبسایت هایی می پردازند که دارای لینک دهی به موارد مشابه شده باشد ، محتوایی سرگرم کننده و جالب داشته باشد که آنها را وادار کند به مطالب دیگر سایت نیز سر بزنند . - کاهش سریع بستن وبسایت ها با آمدن الگوریتم پاندا:
در میان وبسایت ها رقابت بسیاری وجود دارد به طوریکه در یک صفحه جستجو حداقل ۱۰ لینک مرتبط با یک کلمه کلیدی وجود دارد . لذا کاربران با باز کردن هر یک از لینک ها اگر مشاهده کنند که وبسایت دچار نقص هایی مانند دیر لود شدن ، کش کردن ، مشکلات طراحی ، یا محتوای آن مورد پسندشان نباشد به سرعت پیج وبسایت شما را خواهند بست و به سراغ دیگر لینک ها می روند . لذا گوگل با ارائه الگوریتم پاندا سعی دارد این موارد را کاهش بدهد . - شبکه های اجتماعی با آمدن الگوریتم پاندا:
تاثیر شبکه های اجتماعی در یک وبسایت در اولویت قرار دارد . کاربران مایل هستند که اگر محتوای یک وبسایتی را دوست داشتند ، آن محتوا قابل معرفی به دیگران باشد و بتوانند از گزینه های share که در کنار محتوا قرار داده شده است استفاده کنند . همچنین محبوبیت سایت شما در شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام ، فیس بوک و … می تواند مورد توجه الگوریتم پاندا قرار بگیرد. - برندینگ اینترنتی با آمدن الگوریتم پاندا:
برندینگ اینترنتی به این موضوع مرتبط می شود که کاربران اینترنتی ، چه در شبکه های اجتماعی و چه در میان وبسایت ها نام برند شما را به خاطر سپرده باشند و برند شما را مورد اطمینان بدانند .
اما بحث برندینگ از نظر گوگل معنایی فراتر دارد به این صورت که شما باید بتوانید نام تجاری و نام دامنه سایت خود را به گوگل بشناسانید . حال توجه شما را به مثالی در این باره جلب می کنم : اگر شما در گوگل عبارت (کالا) را جستجو نمایید اولین نتیجه ای که برای شما به نمایش در می آید دیجی کالا است ، این موضوع به این معناست که دامنه و نام تجاری دیجی کالا به گوگل شناسانده شده است و گوگل دیجی کالا را به عنوان یک برند محبوب می شناسد هر چند که انتخاب نام دامنه متناسب با برند تجاری نیز خالی از اهمیت نیست.
بحث برندینگ در الگوریتم پاندا تاثیر مثبت دارد .
حال به بررسی این پرسش می پردازیم که تاثیرات الگوریتم پاندا از زمان ارائه این الگوریتم روی وبسایت ها به چه صورت بوده است ؟
الگوریتم پاندا یک تغییر در الگوریتم رتبه بندی صفحات وب ایجاد کرد . این الگوریتم توانست با راهکار ها و روش هایی که پیاده کرد با هدف کاهش رتبه وبسایت های کم کیفیت و افزایش رتبه وبسایت های با کیفیت و مناسب توانست چندی از نابسامانی های وب را سر و سامان بخشد و در این راستا عملکرد مفید و عالی داشته باشد . می توان گفت که این الگوریتم به میزان ۱۲ ٪ تمام نتایج را دستخوش تغییر کرد .
همچنین گوگل در وبلاگ خود یک لیست از برخی از روش هایی که منجر به افزایش کیفیت سایت می شود را به صورت عمومی در دسترس همگان قرار داد تا طراحان سایت بتوانند طراحی متناسب و نزدیک با تفکر گوگل ارائه دهند .
بروز رسانی های الگوریتم پاندا :
در این قسمت از مقاله به این محبث می پردازیم که به روز رسانی الگوریتم پاندا به چه شکل بوده است ؟
الگوریتم پاندا در دو سال ابتدای آغاز به فعالیتش هر یک ماه بروز رسانی می شد اما در مارس ۲۰۱۳ اعلام شد که بروز رسانی های این الگوریتم کمتر خواهد شد و در نهایت گوگل پاندا ورژن ۴ را در ۲۱ می ۲۰۱۴ ارائه کرد .
اگر بخواهید وبسایت شما در الگوریتم پاندا یک وبسایت موفق و با کیفیت جلوه کند می توانید راهکار های زیر را در وبسایت خود اعمال نمایید تا از نتایج مفید آن بهره مند بشوید :
- عدم کپی کردن مطالب از دیگر وبسایت ها :
الگوریتم پاندا به شدت با این موضوع برخورد می کند . سعی کنید محتوایی که در وبسایت خود قرار می دهید کپی شده از دیگر وبسایت ها نباشد . - انتشار مجدد محتوا در وبسایتتان :
تا حد امکان سعی کنید از انتشار چندین باره یک محتوا در وبسایتتان خود داری کنید. برخی از افراد برای اینکه وبسایتشان از محتواهای بیشتری پر شود اقدام به درج مجدد محتوا ها می کنند که این کاری اشتباه است و منجر می شود الگوریتم پاندا رتبه وبسایت شما را کاهش بدهد. - استفاده از محتواهای متنی و چندرسانه ای :
همانطور که در بالا ذکر شد مقاله ای که شما در وبسایت خود منتشر می کنید باید دارای عکس ، ویدئو ، اینفو گرافیک و متن باشد . این کار سبب می شود کیفیت محتوای شما بالا برود و در نظر کاربران جالب باشد . لذا الگوریتم پاندا هم چنین مقالاتی را باکیفیت می شمارد . - درج مقالات مرتبط با هدف سایت :
اگر شما وبسایتی با اهداف آموزشی ، سرگرمی ، خرید ، گل آرایی و … دارید سعی کنید تا حد امکان مقالاتی در آن درج کنید که فقط مرتبط با همان هدف خاص باشد . به صورت دیگر اگر شما وبسایتی دارید که مرتبط با گل آرایی است از درج مقالاتی که مرتبط با نجوم و کهکشان ها است باید خود داری کنید چرا که این مقالات مرتبط با گل آرایی نیستند . - بروز کردن مطالب قدیمی تر :
در الگوریتم پاندا این نکته اهمیت دارد که همه مطالب بروز باشد ، لذا توصیه می شود مقالاتی که به طور مثال سال های پیش در وبسایت خود درج کرده اید بروز رسانیشان کنید که می تواند شامل : تغییر جمله بندی ، اضافه کردن مطالب جدید ، اضافه کردن محتواهای چند رسانه ای و … باشد . - استفاده از کلمات کلیدی خاص به میزان لازم :
سعی کنید در مقاله ای که می نویسید از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع به میزان حداکثر ۶ بار استفاده کنید . نکته ای که حائز اهمیت است اگر شما یک طراح سایت باشید و از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنید می توانید از افزونه yoast seo استفاده کنید . از مزیتی که این افزونه دارد این است که خود این افزونه به شما می گوید که میزان استفاده از کلمات کلیدی در وبسایت به چه صورت بوده است . اگر علامت آن سبز باشد و این توضیح درج شده باشد که (میزان استفاده از کلمات کلیدی مناسب است ) به این معنا می باشد که شما به میزان مناسب از کلمات کلیدی استفاده کرده اید . اما اگر علامت آن قرمز و عبارت (شما کمتر از کلمات کلیدی استفاده کرده اید . میزان استفاده از کلمات کلیدی ۱٪ است) ذکر شود ، در این حالت شما باید استفاده از کلمات کلیدی را افزایش بدهید و اگر رنگ قرمز باشد و عبارت (شما بیشتر از میزان کلمات کلیدی استفاده کرده اید . کلمه کلیدی ۲۰ بار دیده شد) ذکر شود در نهایت شما باید میزان استفاده از کلمه کلیدی را کاهش بدهید . - عدم استفاده بیش از حد از تبلیغات :
سعی کنید در استفاده از تبلیغات در وبسایتتان متعارف باشد . نظر کاربران در این قسمت اهمیت ویژه ای دارند . اگر استفاده از تبلیغات در وبسایت شما به گونه ای باشد که منجر به نارضایتی کاربران شود ، الگوریتم پاندا به سرعت تشخیص خواهد داد و در نهایت رتبه سایت شما کاهش می یابد . اما در این قسمت سوالی پیش می آید که چه ری اکشن هایی وجود دارد که پاندا متوجه شود کاربران از تبلیغات ناراضی هستند ؟ در این خصوص باید ذکر کنیم که کاربران اگر از تبلیغات خسته شوند به سرعت پیج سایت شما را می بندند . در این میان اگر همه چیز عالی باشد یعنی محتوای سایت شما با کیفیت ، دامنه متناسب با نام تجاری ، عدم استفاده از روش های اشتباه برای بالا بردن رتبه سایت باشد ، تنها موردی که می تواند کاربر را آزار دهد صرفا تبلیغات شما است که در نهایت با این ری اکشن کاربر ، پاندا باز هم متوجه خواهد شد و در این هنگام است که رتبه سایت شما کاهش خواهد یافت . - کامنت های وبسایت :
وجود کامنت های وبسایت برای گوگل ارزش بسیاری دارد . اما ممکن است مقاله ای دارای کامنت نباشد در این حالت گوگل تاثیر منفی روی آن مقاله نخواهد گذاشت. اما تا حد امکان سعی کنید اگر مقالاتی که در وبسایت خود قرار می دهید و دارای کامنتی است ، آن را به نمایش در آورید . - تمرکز داشتن :
یکی از اصول تولید محتوا برای وبسایت داشتن تمرکز است . اگر شما به صورت متمرکز بر هدفی خاص اقدام به تولید محتوا کنید ، نه تنها کاربران بیشتری جذب وبسایت شما می شوند بلکه محتواهای شما دارای اطمینان خاصی میان کاربران خواهد شد و در نهایت به سمت قدرتمند شدن پیش خواهد رفت . اگر به صورت متمرکز تولید محتوا کنید و در این زمینه منظم باشید شانس خود را برای بهبود رتبه سئو در الگوریتم پاندا افزایش خواهید داد. - حجم محتوا
یک امتیاز مثبت در تولید محتوا این است که تعداد کلمات مقاله سایتتان را افزایش دهید . افزایش تعداد کلمات محتوای سایتتان برابر با این است که کاربران میزان وقت بیشتری را در سایت شما سپری خواهند کرد. و اگر مطلب شما دارای میزان استفاده عرف از کلمات کلیدی باشد تاثیر مثبت آن بر روی الگوریتم پاندا دو چندان خواهد شد .
جمع بندی کاربردی الگوریتم پاندا (panda algorithm):
در نهایت اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی از الگوریتم پاندا بگوییم به این نکته اشاره می کنیم که با آمدن الگوریتم پاندا کیفیت جستجو ها بسیار بالا رفت و کاربران از نتایج جستجوی خود میزان رضایت بیشتری دارند .
الگوریتم پاندا توانست به صورت بسیار عالی عملیات غربالگری وبسایت ها را انجام بدهد . وبسایت های با محتوای کپی و بی کیفیت از وبسایت های با محتوای اصلی تمیز تشخیص داده شدند و این یک گام مثبت در جهت کیفیت و رضایت مندی کاربران و طراحان وبسایت بود .
حقوق نویسندگان وبسایت و کاربران آنها حفظ می شود و مطالب مورد اطمینان تری به دست مخاطب می رسد و مخاطبان بیشتری جهت رفع نیاز به گوگل مراجعه نمایند .
شما می توانید حداکثر کیفیت را در وبسایت خود از لحاظ سئو داشته باشید که این امر در راستای بهبود کسب و کار شما می تواند تاثیر دو چندان داشته باشد .
با توجه به توضیحاتی که در خصوص الگوریتم پاندا ذکر شد آیا شما با الگوریتم پاندا موافق هستید ؟ نظرتان در این باره چیست ؟ به نظرتان باعث پیشرفت کسب و کار اینترنتی شما می شود یا باعت شکست آن می شود ؟ می توانید نظر خود را در زیر این مقاله به صورت کامنت درج نمایید.
خلاصه مقاله
الگوریتم پاندا چیست ؟ الگوریتم پاندا نامی آشنا برای سئو کاران است و شاید شما هم در مورد الگوریتم نسبتا جدید پاندا مطالبی را شنیده باشید . این الگوریتم برای اولین بار جهت رتبه بندی سایت ها توسط گوگل ارائه شد و در فوریه ۲۰۱۱ فعالیش را آغاز کرد . الگوریتم پاندا از زمان آغاز […]
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد
انگار الگوریتم پاندا در مقابل الگوریتم های جدید گوگل دیگه چیزی نیست از بس که این روزا خیلی از سایت ها دارن پس رفتن می کنن..
با سلام و تشکر از مطالب خوبتون.
واقعا عالی بود من که کلی مطلب اموختم…
سلام
می خواستم بدونم محتوای تکراری منظور از تکرار محتوا در یک سایت یا مثلا محتوایی رو از سایتی بدزدیم ! 😐
یعنی حتی کامنت هم به عنوان یک محتوا مورد بررسی قرار می گیرد و در جریمه شدن یا نشدن صفحه تاثیر گذار است؟ درست متوجه موضوع شدم؟؟؟
سلام
مقاله بسیار جامع و مفیدی بود. تا حالا مقالات زیادی در مورد الگوریتم پاندا خوندم ولی بنظرم هیچ کدوم انقدر کامل و دقیق نبودن. دستتون درد نکنه چیزای جالبی یاد گرفتم…
این الگوریتم گوگل پاندا بر روی زبان فارسی هم کار میکنه یا خیر؟ چون معمولا ما تحریم هستیم کالا بیخیال ما بشن خوبه
متن های خیلی خوبی بود مرسی از زحماتتون واقعا استفاده کردیم ، و سوالی که برام هست اگه مثلا متن همون باشه ما یخورده تغییرش بدیم بازم متوجه میشن؟
سلام و درود تعداد الگوریتم های گوگل چند تا هستش ؟ مطمعنا ایرانیا راهایی هم پیدا رکدن اوسه دورزدنشون کسی چیزی بلد نیست؟
سلام برای اینکه مطالب سایتمون سریع تر ایندکس شه توسظ گوگل و الگوریتم پاندا چه کارهایی باید انجام بدیم ؟?
الگوریتم هایی مثل الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن واسه خیلی ها شاید ترسناک و وجودشون زجرآور باشه، اما، واقعا این الگوریتم ها کیفیت محتوا و کلا کیفیت و کارایی وب رو بشدت افزایش میدن.
شما فرض کنید الگوریتم پاندا کلا وجود نداشته باشه و هرکسی با هر محتوایی بتونه بیاد صفحه اول گوگل. چه اتفاقی میفته؟ گوگل پر میشه از سایت هایی که با نوشتن مقالات ۵۰۰ کلمه ای و مزخرف و بدردنخور اومدن بالا و عملا نیاز کاربران رو پاسخ نمیدن!!!
فکر نمیکنم ما همچین چیزی رو دوست داشته باشیم:)
خدا رو صد هزار مرتبه شکر که الگوریتم پاندا اومد و کلا یه تحول عظیمی در سطح وب ایجاد شد:))))))
تا قبل از اینکه الگوریتم پاندا بیاد، شما یه چیزی که سرچ میکردی، از سایت اول تا سایت صدم، همه محتوهاشون یکسان بود و باهم مو نمیزد. همه از هم کپی میکردن و اصن معلوم نبود چی به چیه و کی اون محتوا رو تولید کرده. چون صرفا اونی که لینک یک بود، معنیش این نبود که صاحب محتوا اونه.
بعد جالب اینه که همه هم ادعا میکردن این محتوا رو ما نوشتیم و بقیه از روی ما کپی کردن:////
خلاصه که پاندا، اومد و دهن این کپی برداران رو بست!!!۱