قالب وردپرس چیست؟
رضا ذوالعلی
مهر 18, 1401
در این مقاله قصد داریم که شما را با قالب ورد پرسی آشنا و به شما بگوییم که اصلاً قالب وردپرس چیست و چرا باید یک قالب برای سایت خود انتخاب کنیم و چگونه این قالبها را مدیریت کنیم
رویال کد در کنار شماست تا به تعداد زیادی سؤال دررابطهبا قالب وردپرس، پاسخ دهد.
قالب وردپرس چیست؟
قالب وردپرس شکل و ظاهر سایت شما را به مخاطبان نمایش میدهد. با استفاده از قالب وردپرس شما قادر به طراحی و تغییر ظاهر سایت خود و همچنین تعیین نحوه چینش بخشها و آپشنهای مختلف سایتتان خواهید بود. انواع قالبهای وردپرسی بسیاری وجود دارد که شما میتوانید توسط این قالبها امکانات و قابلیتهای زیادی را به سایت خود اضافه کنید.
توسط این قالبها میتوانید سایتهای مختلفی را طراحی کرده و صاحب یک وبسایت برای خود باشید.
شما بهعنوان مدیر سایت باید به یاد داشته باشید علیرغم محتوای خوب و عالی اگر از ویژگیهای ظاهری خوبی برخوردار نباشد نمیتواند در زمینه جذب مخاطب به خوبی عمل کند، به زبان سادهتر زرق و برق سایت شما در این زمینه بسیار مؤثر است.
این موضوع را به راحتی میتوان با نصب قالب در سایت خود حل کرد؛ اما باید به مسئلهٔ هماهنگی زمینهٔ فعالیت سایت و نوع و طرح قالب دقت کرد برای مثال از یک قالب فروشگاهی نمیتوان برای یک سایت مجموعه آموزشی استفاده کرد؛ پس بایستی قالبی مرتبط با اهداف وبسایت انتخاب شود.
چگونه قالب وردپرس را مدیریت کنیم؟
در مرحله اول برای انتخاب قالبهای وردپرسی لازم است که در پیشخوان سایت خود به مسیر نمایش> پوستهها رفته و قالب موردنظر خود را بهوسیله گزینه “فعال کنید” فعال کنید. در این قسمت به صورت پیشفرض 3 قالب ساده مشاهده میکنید که میتوان هر کدام از آنها را به صورت دلخواه برای سایتتان فعال کنید و ظاهر سایت خود را تغییر دهید.
همچنین در مخزن قالب های وردپرس به آدرس اینترنتی: wordpress.org، تعداد زیادی قالب رایگان وجود دارد که شما میتوانید برای طراحی سایت خود از این قالبها به طور رایگان استفاده کنید.
اما تعداد زیادی از طراحان سایت از این قالبها استفاده نمیکنند. شاید برای شما این سؤال پیش بیاید که چرا از این قالبها استفاده نکنیم. در این قسمت قصد داریم شما را با دلایل استفاده نکردن از قالبهای رایگان آشنا کنیم.
- راستچین نبودن برای استفاده در سایتهای ایرانی
این قالبها را نمیتوان در سایتهای فارسی استفاده کرد؛ زیرا که این قالبها راستچین نیستند.
- عدم پشتیبانی از فونتهای فارسی
این قالبها قابلیت پشتیبانی از زبان و فونت فارسی را ندارند.
- حرفهای نبودن این قالبها
برای افزایش بازدید سایت خود و جذب مخاطب شما بایستی از قالبهای حرفهای و سفارشی استفاده کنید نه قالبهای رایگان.
این قالبها توسط سایتهای مختلفی به فروش میرسند که شما بهعنوان مدیر سایت میتوانید این قالبها را خریداری کرده و در سایت خود آن را اعمال کنید.
برای این کار شما میتوانید با جستجو در گوگل به این سایتها مراجعه کنید و طرحهای مختلف آنها را مشاهده کنید.
یکی از بهترین سایتها خارجی که در زمینه قالب سایت ورد پرسی فعالیت میکند همانطور که گفتیم wordpress.org است که قالبهای رایگان و معمولی ای را به شما ارائه میدهد. سایت دیگری مه در این زمینه فعالیت میکند وبسایت themeforest.net میباشد که بهعنوان یک مرجع اصلی دریافت قالبهای حرفهای از آن یاد میشود و شما میتوانید برترین قالبهای دنیا (انگلیسی) را از ابن سایت خریداری کنید.
البته وبسایتهای متفرقهای نیز وجود دارند که قالبهای غیررایگان وبسایت themeforest.net را به صورت رایگان در اختیار کاربران میگذارد اما نمیتوان از لحاظ ایمنی در مقابل تهدیدات به آنها اعتماد کرد.
تمامی کارشناسان و طراحان سایت معتقدند که بایستی تنها این قالبها را از مراجع معتبری مانند سایتthemeforest.net دریافت کرد؛ اما در کنار این وبسایتها تعدادی سایت ایرانی وجود دارند پلی میان این سایتها بهحساب میآیند.
این سایتها قالبهای موجود در سایتهای مرجع را فارسی کرده و این قالبها را با قیمت نسبتاً کمتری به فروش میرسانند.
اما باز هم چندین مشکل وجود دارد که بایستی به آنها توجه کرد.
- عدم اطلاع از منبع دریافت قالب
شما نمیدانید سایتی که قالب ترجمه شده را به شما عرضه میکند، خود از سایت themeforest.net دریافت کرده یا از سایتهای متفرقه ابن قالب را دریافت کرده که در این صورت مشکلات امنیتی را به دنبال خواهند داشت.
- عدم بهروزرسانی
بهروزرسانی قالبها از الزامات است؛ زیرا که با این کار طراح قالب مشکلات آن را حل میکند و اما ممکن است وبسایتی که از آن قالب را تهیه کردهاید این آپدیت را به شما ارائه نکند. اما وبسایت themeforest.net حتماً این آپدیتها را بهصورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد.
در صورت بروز چنین مشکلی در قالب وبسایت خود، شما نمیتوانید این مشکل را برطرف کنید و باید برای حل مشکل مبلغ زیادی را هزینه کنید.
همچنین ممکن است سایت ارائهدهنده برای آپدیتها فرایند فارسیسازی را انجام ندهد که خود این عمل میتواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.
بنابراین، پیشنهاد میشود حتماً قالبهای خارجی را از وبسایت اصلی آنها تهیه شوند که مشکلاتی که ذکر شد را به همراه نداشته باشند. برای این عمل میتوان از سایتهای themeforest.net،monster template، wordpress.org یا هر سایت اصلی دیگری نیز استفاده کرد.
در واقع شما میتوانید با مبلغی نهچندان زیاد یک قالب اورجینال تهیه کرده تا همیشه برای شما کار کند و به صورت خودکار آپدیت شده و مشکلات آن حذف شوند و سایت شما در حالت ثابت و بدون مشکل باقی نگه دارد.
برای عملیات فارسیسازی نیز شما میتوانید با پرداخت هزینهای به طراح سایت این کار را برای قالب خود انجام دهید.
کار با بخش نمایش در وردپرس چگونه است؟
برای مدیریت قالب وردپرس، ابتدا باید به قسمت پیشخوان وردپرس بروید تا بخش نمایش برایتان ظاهر شود سپس با کلیک بر روی بخش نمایش، میتوانید این قسمت را مشاهده کنید.
بخش پوستهها زیرعنوانهای متعددی دارند که هر یک از این قسمتها، قابلیتها و امکانات مختلفی را ارائه میدهند که ما برای هریک از این بخشها، توضیح مختصری را برایتان شرح میدهیم.
حذف قالب وردپرس
در قسمت حذف قالب وردپرس میتوانید قالبها را نصب و مدیریت کنید.
زمانی که وارد بخش حذف قالب وردپرس میشوید، لیستی از قالبهایی که روی سایت وردپرسی خود نصب کردهاید را میتوانید مشاهده کنید و همچنین قالبی را که میخواهید حذف کنید را انتخاب کرده و سپس میتوانید آن را حذف کنید. البته ناگفته نماند این قسمت، به شما امکان فعال کردن قالب موردنظرتان را نیز، میدهد.
سفارشیسازی
یکی از کاربردهای بسیار خوبی که وردپرس در اختیار کاربران قرار داده این است که میتوانند قالب خود را باتوجهبه حوزهٔ فعالیتشان، اختصاصی کنند.
با استفاده از بخش سفارش سازی بهراحتی میتوانید قالب خود را سفارشی کنید. این بخش حتی به افرادی که حوزه فعالیت کاری مشخصی ندارند نیز، بهآسانی قابل انجام است.
بخش سفارشسازی به شما این امکان را نیز میدهد که بتوانید سایت خود را زنده مشاهده کنید بهطوریکه زمانی بخشهایی مانند رنگبندی قالب، ابزارکها، CSS ، برگه و… را تغییر دهید و تغییراتی را که اعمال کردهاید را همان لحظه در سایت خود مشاهده کنید.
البته توجه داشته باشید که تا زمانی که تنظیمات بخش سفارش سازی را ذخیره نکردهاید، تغییرات در سایت قابل نمایش نخواهدبود.
برای اینکه بتوانید سفارش سازی بیشتری در سایت خود ایجاد کنید، میتوانید از افزونهها و پلاگینهای متفاوتی در این مسیر کمک بگیرید. با انجام این کار شما بر اساس نیازتان، بخشهای مختلف سایت را سفارش سازی میکنید و همچنین میتوانید بخشهای مدیریت را نیز، سفارش سازی کنید یا قسمتهایی که به آن نیاز ندارید را غیرفعال کنید.
فهرستها
شما در این بخش میتوانید سلسلهمراتب منو را برای نمایش به کاربر تعریف کنید. چینش و نحوه قرارگیری این لینکها کاملاً دست شما است، و بهدلخواه خود میتوانید آنها را تغییر دهید.
فهرستها در جعبهٔ منو سایت قرار دارند که در این جعبه، مجموعهای از لینکها وجود دارد. فهرستها این قابلیت را دارند که میتوانند سایت را یکپارچه کنند و همین دلیل باعث اهمیت بالای آن، شده است. به طور مثال اگر سایتی بخش فهرستها در آن وجود نداشته باشد، کاربر با حجم بالایی از محتواهای بههمریخته و نامنظم روبهرو میشود که این موضوع باعث سردرگمی کاربر میشود پس در نتیجهبخش فهرستها از ضروریات، سایت بهحساب میآید.
با مراجعه به این بخش میتوانید سلسلهمراتب منو را برای کاربر تعریف کنید بهطوریکه نحوه قرارگیری لینک و چینش در اختیار شما است و میتوانید مطابق میلتان آنها را تغییر دهید. همچنین از این بخش میتوانید برای مدیریت منوها نیز استفاده کنید.
برای ایجاد فهرستها نیازی به کدنویسی نیست؛ چراکه بهراحتی میتوانید در وردپرس، فهرستها را ایجاد کرده و سایت خود را سفارش سازی کنید با گزینههای موجودی که در این بخش وجود دارد به شما در مسیر سفارش سازی سایت کمک میکند.
ابزارکها
ابزارکها قطعه کدهایی هستند که با استفاده از آنها میتوانید گزینههای مختلف را در هر قسمت که نیاز دارید، جایگذاری کنید. اما اینکه ابزارکها را در کدام قسمت وبسایت میتوان جایگذاری کرد، کاملاً به نحوهٔ کدنویسی قالب سایت شما بستگی دارد.
این بخش بیشتر در قالبهای حرفهای به کار برده میشود. از بخش ابزارکها میتوانید برای مدیریت مکانها متفاوت سایت مانند هدر، ساید بار، فوتر و دیگر بخشهای قالب استفاده کرد.
با استفاده از ابزارکها میتوانید یکسری قابلیتهایی را مانند دیدن آخرین نوشتهها، تقویم و… را به قالب سایت خود اضافه کنید.
بعد از اینکه به بخش ابزارکها وارد شدید لیستی از ابزارکهای قالب وبسایتتان نمایش داده میشود که با کشیدن موس میتوانید بهراحتی ابزارکها را در جایی که میخواهید جایگذاری کنید و همچنین از این طریق میتوانید قابلیتهای زیادی را به قالب سایت خود، اضافه کنید.
ویرایش قالب وردپرس
همانطور که میدانید، افزونهها و ابزارکها این امکان را میدهند که بتوانیم ظاهر و امکانات سایت خود را جذابتر و حرفهایتر کنیم؛ اما خب بارها ممکن است که به یک ویژگی خاصی نیاز داشتهایم، اما برای آن افزونه یا ابزارک خاصی وجود نداشته است؛ ولی خوشبختانه با امکانات بسیار خوبی که وردپرس در اختیار کاربران خود قرار داده است، این مشکل را نیز با ارائه قابلیت ویرایش قالب وردپرس،حل کرده است .
اگر به بخش نمایش رفته باشد، مشاهده کردهاید که در آن قسمتی به نام ویرایشگر قالب وجود دارد که با کلیک بر روی آن این امکان، برای شما فراهم میشود که بتوانید قالب خود را ویرایش کنید.
اما توجه داشته باشید که قسمت ویرایش نیاز به برنامهنویسی دارد در حقیقت ویرایشگر، قالب کدهای html، css و php قالب را به شما نمایش میدهد. برای انجام این کار بهراحتی میتوانید به بخش ویرایشگر بروید و از قسمت سمت چپ فایل خود را انتخاب کنید سپس کدهای آن را تغییر دهید البته اگر به برنامهنویسی html، Css و php تسلطی ندارید، به این کدها دست نزنید؛ زیرا با انجام این کار، تنظیمات وبسایت را به هم میریزید و سایت از بین میرود.
چرا از ویرایشگر قالب استفاده کنیم؟
ظاهر سایت درواقع همان کدهای برنامهنویسی هستند که پردازش و اجرا میشوند و در نهایت ظاهر سایت را تشکیل میدهند.
اگر به برنامهنویسی تسلط داشته باشید میتوانید با مراجعه به بخش ویرایشگر، کدهای قالب خود را ویرایش کنید و در نهایت سایتی کاملاً شخصیسازیشده، داشته باشید، همچنین میتوانید باتوجهبه نیازهای حوزه کاریتان، قسمتهایی را بهظاهر سایت خود، اضافه یا حذف کنید.
با استفاده از قسمت ویرایشگر میتوانید فایلهای، CSS و Javascript را ویرایش کنید و هر تغییری را که اعمال میکنید، همان لحظه در سایت خود قابل مشاهده خواهد بود. برای انجام این کار به دو نکته توجه داشته باشید:
- سعی کنید همیشه روی نسخه آفلاین در لوکالهاست، تغییرات را انجام دهید.
- اما اگر به قسمت لوکالهاست دسترسی ندارید یا نمیخواهید تغییرات را در آن جا انجام دهید، سعی کنید در ساعاتی این تغییرات را اعمال کنید که ترافیک کم باشد و تعداد کاربران سایت در آن ساعات، حداقل باشند.
زیرا هر تغییراتی که در وبسایت خود انجام میدهید در همان لحظه کاربران نیز میتوانند تغییرات اعمال شده را مشاهده کنند، به همین علت ممکن است خطایا اشتباهاتی در آن تغییرات داشته باشید که باعث میشود ظاهر سایتتان به هم بریزد و چون کاربر آن را مشاهده میکند، بهعنوان تجربه خوبی برای آن رقم نمیخورد و با این کار ممکن است تعدادی از مخاطبین خود را، از دست دهید.
سخن آخر
همانطور که میدانید بعد از طراحی سایت مهمترین گام، امکان شخصیسازی و ظاهرسازی سایت است که با این کار میتوانید توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کنید و همچنین امکانات بسیاری را به سایت خود اضافه کنید.
البته ناگفته نماند که وجود افزونههایی مانند افزونه امنیت و… در این مسیر بسیار میتوانند به شما کمک کنند.
برای نصب افزونهها میتوانید، مقالهٔ نصب افزونهها را مطالعه کنید.
تجربیات و نظرات خود را دربارهٔ قالبهای وردپرسی، با ما در میان بگذارید.
خلاصه مقاله
در این مقاله قصد داریم که شما را با قالب ورد پرسی آشنا و به شما بگوییم که اصلاً قالب وردپرس چیست و چرا باید یک قالب برای سایت خود انتخاب کنیم و چگونه این قالبها را مدیریت کنیم رویال کد در کنار شماست تا به تعداد زیادی سؤال دررابطهبا قالب وردپرس، پاسخ دهد. قالب […]
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد