آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست wamp
رضا ذوالعلی
اردیبهشت 30, 1401
در مقاله آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست wamp قصد دارم به شما آموزش دهیم چگونه وبسایت وردپرس خود را قبل از خرید هاست بر روی کامپیوتر خود نصب کنید و بهراحتی آزمونوخطاهای خود را بر روی کامپیوتر شخصی خودتان انجام دهید .
شما با استفاده از نرمافزار ومپ (wamp) بهراحتی میتوانید بدون استفاده از هاست و دامنه، وبسایت خود را در حالت آفلاین بسازید و از آن استفاده کنید .
پیشنهاد میکنم در صورتی در ادامه مقاله “آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست wamp” اگر دچار مشکل شدید، به سراغ مطالعه مقالات زیر بروید تا از طریقهای دیگر اقدام به نصب وردپرس نمایید.
- نصب وردپرس در دایرکت ادمین
- آموزش نصب وردپرس در پلسک
- نصب وردپرس در سی پنل
- نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp
خب اول به سراغ نصب و راهاندازی نرمافزار wamp بر روی ویندوز میرویم و سپس به نصب وردپرس و ساخت پایگاهداده خودمان با استفاده از نرمافزار wamp میپردازیم.
پیشنهاد میکنم حتماً قبلاً مطالعه ادامه مقاله نصب وردپرس در لوکال هاست wamp به سراغ مطالعه مقاله “چرا از وردپرس استفاده کنیم ؟” بروید تا اطلاعات بیشتری در مورد وردپرس، امکانات و تاریخچه این سیستم به دست آوردید.
چه دلیلی دارد که از لوکال هاست استفاده کنیم ؟
خب ببینید، نرمافزار ومپ در واقع برای شما یک محیطی مشابه هاست را پیادهسازی میکند که با استفاده از آن میتوانیم فضای موجود در کامپیوتر خودمان را به یک هاست تبدیل کنیم (مثل هاست سی پنل یا دایرکت ادمین)
مهمترین مزیت استفاده از لوکال هاست این هست که شما میتوانید بدون صرف هیچ هزینهای نرمافزار wamp را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید و هیچ هزینه ی برای هاست و دامین تا زمان تکمیل ساخت سایت پرداخت نکنید!
البته باید به این موضوع دقت کنید که با پیادهسازی وبسایت خودتان در بستر لوکال هاست، دیگران نمیتوانند وبسایت شما را مشاهده کنند و صرفاً این کار برای آزمون و خطاهای شماست و در نهایت هم پس پیادهسازی وبسایت خودتان میتوانید آن را به یک هاست آنلاین منتقل نمایید.
آموزش نصب wamp
حالا که کمی در مورد دلایل استفاده از لوکال هاست صحبت کردیم به سراغ اصلیترین مرحله نصب وردپرس در لوکال هاست wamp میرویم و به شما عزیزان آموزش میدهیم که چگونه اقدام به نصب ومپ در کامپیوتر شخصی خود نمایید.
برای این کار لازم است که شما در ابتدا آخرین نسخه برنامه wamp را از یک وبسایت معتبر دریافت کرده و سپس اقدام به نصب آن کنید.
خب حالا برای دانلود آخرین نسخه برنامه wamp و نصب آن بر روی کامپیوتر خود به لینک زیر مراجعه کنید.
http://www.wampserver.com/en/#download-wrappe
و آخرین نسخه برنامه را دانلود و نصب کنید. راستی این رو به شما بگم که نسخهای که من میخواهم امروز با آن به شما آموزش بدم نسخه 3.2.6 نرمافزار wamp هست که نسخه php در این نسخه بر روی 7.4 هست.
پس از اینکه به وبسایت wampserver مراجعه کردید یکی از نسخههای 32 بیت یا 64 بیت را که با سیستم شما همخوانی دارد را دانلود کنید. من نسخه 64 بیت را دانلود میکنم.
بعد از اینکه بر روی نسخه موردنظر خودتان کلیک کردید یک پنجره بهصورت پاپ-آپ برای شما باز میشود که شما باید در انتهای خط دوم این متن بر روی download directly کلیک کنید.
نصب wamp
بعد از دانلود شدن نرمافزار wamp بر روی فایل EXE دابلکلیک میکنیم تا برنامه wamp آماده نصب شود. پس از کلیک بر روی فایل یک پنجره برای ما باز میشود که در این پنجره ما باید زبان برنامه را انتخاب کنیم، زبان برنامه را بهصورت پیشفرض بر روی زبان انگلیسی است، در آن تغییری ایجاد نمیکنیم و بر روی OK کلیک میکنیم تا به مرحله بعد برویم.
در پنجره بعدی قوانین برنامه wamp را به ما نشان میدهد که ما باید آنها رو تأیید کنیم، پس بر روی گزینه I accept the agreement کلیک میکنیم و بعد بر روی کلید Next کلیک میکنیم تا به مرحله بعدی نصب برویم. در پنجره بعد به ما اطلاعات برنامه wamp و موارد موردنیاز این برنامه را نمایش میدهد که کافی است بر روی گزینه Next کلیک کنیم تا به مرحله بعدی برویم.
در این مرحله شما باید محل نصب نرمافزار wamp را انتخاب کنید (پیشنهاد میکنم اگر از کامپیوتری استفاده میکنید که دارای هارد SSD هست، برنامه را بر روی درایو C نصب کنید چون سرعت بالاتری را دریافت میکنید!) و بر روی کلید Next کلیک کنید.
در مرحله دوم از شما میخواهد که نام پوشه دلخواه خودتان را برای قرار گرفتن برنامه wamp در منوی استارت ویندوز بهدلخواه خودتان تعیین کنید که میتوانید این کار را با استفاده از کلید browse که در کنار کادر هست انجام دهید، پس از انتخاب بر روی کلید Next کلیک میکنیم.
در مرحله بعد از ما میپرسد آیا برای نصب این برنامه آمادهاید یا نه؟ که با کلیک بر روی کلید Install عملیات نصب برنامه wamp شروع میشود.
در این فاصله بهتر است یک کمی چشمتان را از مانیتور فاصله بدید و با یک لیوان شربت خنک یا چای داغ انرژی تازهای به خودتان بدهید 🙂
در هنگام نصب برنامه دو پنجره کوچک پشتسرهم برای شما باز میشود که از شما میخواهد مرورگر پیشفرض خودتان را برای نمایش لوکال هاست و ویرایشگر متن پیشفرض خودتان را انتخاب کنید که کافی است در هر دو پنجره بر روی کلید Yes کلیک کنید تا مرورگر پیشفرض و برنامه ویرایشگر متنی که در ویندوز خود نصب کردهاید را انتخاب کنید.
در ادامه ممکن است برنامه از شما بخواهد که دسترسی برنامه wamp به فایروال را برای آن صادر کنید که برای این کار فقط کافی هست بر روی کلید Allow access کلیک کنید و این دسترسی رو به نرمافزار ومپ بدهید.
بعد از کامل شدن مرحله لود در هنگام نصب برنامه wamp یک پنجره دیگر برای شما باز میشود که این پنجره حاوی اطلاعات هنگام نصب برنامه هست که برای گذشتن از این مرحله بر روی Next کلیک میکنیم.
خب دیگر برنامه نصب شد، دیدید چقدر آسان بود؟
دقیق مثل این بود که بخواهیم یک برنامه عادی را روی کامپیوتر نصب کنیم.
حالا فقط کافی است بر روی Finish کلیک کنید تا مراحل نصب تکمیل شود.
فعالسازی سرویس های apache و mysql
خب حالا برای اجرا کردن برنامه کافی هست که بر روی آیکون wamp دابل کلیک کنیم یا اینکه میتوانید با استفاده از آیکون wamp در Taskbar ویندوز خودتان آن را اجرا کنید ولی به این توجه داشته باشید که آیکون برنامه در ابتدا قرمز است که رنگ قرمز این مفهوم را به شما میرساند که سرور آپاچی و mysql خاموش هستند.
برای اجرای این دو سرویس کافی است که بر روی آیکون کلیک کنید و گزینه start all service را بزنید تا تمامی چیزهایی که برای اجرای لوکال هاست شما نیاز هست روشن شود، پس کمی منتظر بمانید تا رنگ آیکون برنامه زرد و سپس به سبز تغییر رنگ دهد.
رنگ سبز به این معنی است که تمامی مراحل بهخوبی پیش رفته است و لوکال هاست شما آماده استفاده هست!
برای اینکه مطمئن باشیم که تمامی مراحل نصب بهخوبی پیش رفته و نرمافزار بهدرستی راهاندازی شده وارد مرورگر خودتان شوید (برای مثال کروم) و کلمه localhost را در کادری که urlها را مینویسیم وارد کنید یا اینکه از منوی wamp بر روی گزینه localhost کلیک میکنید.
در صورتی که برنامه بهدرستی کار کند شما به صفحهای منتقل میشوید که در بالای آن لوگوی صورتی رنگ wamp را مشاهده میکنید که در زیر آن بخشهای مختلف نرمافزار در اختیار شما قرار گرفته است تا با مراجعه به آنها به مدیریت لوکال هاست خود در برنامه wamp بپردازید.
ساخت دیتابیس جهت نصب وردپرس در لوکال هاست wamp
در نهایت به اصل ماجرا یعنی نصب وردپرس در لوکال هاست wamp میرسیم.
اولین قدم ما برای نصب وردپرس ساخت یک پایگاه داده در لوکال هاست است که برای این کار به آدرس localhost/phpmyadmin مراجعه میکنیم یا اینکه باز هم با استفاده از منوی wamp در Taskbar بر روی گزینه phpmyadmin کلیک میکنیم.
حالا به صفحهای میرسیم که از شما اطلاعاتی برای ورود به محیط phpmyadmin میخواهد که فقط کافی هست که در قسمت نام کاربری (username) کلمه root را وارد کنید و کادر رمزعبور (password) را خالی بگذارید و بر روی کلید Go کلیک کنید.
حالا برای ساخت پایگاه داده از منویی که در سمت چپ صفحه قرار دارد بر روی New کلیک میکنیم تا صفحه ساخت پایگاه داده نمایان شود، همچنین اگر این گزینه را پیدا نمیکنید در قسمت بالایی صفحه بر روی Database کلیک کنید.
حال در کادرهای موجود Create Database نام پایگاه داده دلخواه خود را بهصورت لاتین وارد میکنیم برای مثال royalDB . توجه کنید که از این نام در قسمت تنظیمات و راهاندازی وردپرس در لوکال هاست استفاده میکنیم، سپس بر روی کلید Create کلیک میکنیم تا پایگاه داده ما ساخته شود.
دانلود وردپرس
تا اینجای کار همهٔ مراحل بهخوبی پیش رفت، حالا شما باید با مراجعه به لینک زیر آخرین نسخه وردپرس فارسی دانلود کنید.
آخرین نسخهای که تاکنون از وردپرس منتشر شده است نسخه 5.9 هست که حجمی کمتر از 20 مگابایت دارد.
انتقال فایل های وردپرس به دایرکتوری wamp
بعد از دانلود وردپرس از وبسایت رسمی وردپرس فارسی به محل نصب نرمافزار wamp در ویندوز خود میرویم تا برای وبسایت وردپرسی خودمان یک پوشه مجزا ایجاد کنیم که در ادامه مراحل نصب از آن استفاده کنیم .
به آدرس c:\wamp64 میرویم سپس در این پوشه یک پوشه با نام www مشاهده میکنید که هر چیزی که در این پوشه قرار بگیرد در لوکال هاست شما قابل نمایش هست.
یک پوشه با اسم royalDB در داخل آن میسازیم و سپس فایل وردپرسی را که دانلود کردیم در آن قرار داده و از حالت فشرده خارج میکنیم، پس از خارج کردن فایل از حالت ZIP یک پوشه با نام wordpress نمایان میشود که ما باید تمامی محتوای آن را با استفاده از گزینه cut برداشته و در پوشه که با نام royalDB ساختیم انتقال دهیم.
اتصال وردپرس به دیتابیس
بعد از اینکه محتوای پوشه wordpress را به پوشه royalDB منتقل کردیم. یک فایل با نام wp-config-sample.php را مشاهده میکنیم که ما باید نام آن را به wp-config.php تغییر بدیم و بعد از آن با استفاده از یک برنامه ویرایشگر متن مثل notepad یا notepad+ فایل را باز میکنیم و اطلاعات پایگاه داده خودمان را در این فایل قرار میدهیم.
توجه کنید که منظور از اطلاعات پایگاه داده همان پایگاه دادهای است که با اسم royalDB در مرحله قبل در قسمت phpmyadmin ایجاد کردیم.
پس از اینکه فایل را باز کردیم با یک سری متن مواجه میشوید، اما تعجب نکنید! ما فقط با سه قسمت از آنها کار داریم که من به شما میگم باید چه تغییراتی در کدام قسمتها ایجاد کنیم، پس با من همراه باشید.
DB_NAME: خب در این قسمت که در خط 23 قرار دارد بهجای database_name_here نام پایگاه دادهای را که در phpmyadmin خود ساختیم را وارد میکنیم که من طبق نامی که برای پایگاه داده انتخاب کردم اسم royalDB را قرار میدهیم.
DB_USER: در خط 26 نام کاربر پایگاه داده وردپرس را از ما میخواهد که در حالت پیشفرض نام کاربری root است پس بنابراین ماهم بهجای username_here ، نام کاربری root را وارد میکنیم.
DB_PASSWORD: حال در خط 29 به علت اینکه برای استفاده از برنامه mysql در wamp پسورد نیاز به انتخاب نیست عبارت password_here را پاک کنید و جای آن را خالی بگذارید.
حال پس از انجام تغییرات فایل wp-config.php فایل را save کنید تا اطلاعات وارد شده بهدرستی ثبت شوند.
کانفیگ اولیه وردپرس
حالا مرورگر خودتان را باز کنید و پس از وارد کردن عبارت localhost/ نام پوشهای را که در آن محتوای وردپرس را قرار دادیم، وارد میکنیم. به عنوان مثال آدرس من به شکل localhost/royalDB هست.
خب تبریک میگم، حالا به صفحه خوش آمدیدِ سیستم مدیریت محتوا وردپرس رسیدیم که در این مرحله باید اطلاعات دلخواه وبسایت خودمان را در آن وارد کنیم که در ادامه در مورد هرکدام توضیحات لازم را ارائه کرده ایم تا مفهوم هر کدام را بدانید :
عنوان سایت : در این قسمت عنوان اصلی وبسایت خود را بنویسید برای مثال رویال کد
نام کاربری : حالا باید نام کاربری مدیر سایت را در این کادر وارد کنید، فقط یادتان باشد از نامی استفاده کنید که آن را بهخوبی به یاد داشته باشید زیرا برای ورود به پیشخوان وردپرس خود و کنترل آن به این نام احتیاج داریم .
رمز : رمز عبور موردنیاز برای ورود به پیشخوان وردپرس را وارد کنید (پیشنهاد میکنم از رمزهایی استفاده کنید که شامل اعداد، حروف بزرگ و کوچک، #، @ و … باشد)
ایمیل : در این قسمت ایمیلی را وارد کنید که به آن دسترسی کامل را داشته باشید زیرا تمامی اطلاعرسانیهای وبسایت شما و همچنین عملیات فراموشی رمز عبور توسط این ایمیل انجام خواهد شد .
نمایش به موتورهای جستوجو : با فعال و غیرفعالکردن این گزینه وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستوجو را کنترل کنید که در اصل در محیط لوکال هاست هیچ تأثیری ندارد و پیشنهاد میکنم بگذارید این گزینه در حالت پیشفرض باقی بماند و تغییری در آن ایجاد نکنید .
خب حالا به صفحه انجام شد! میرسیم، بر روی کلید ورود کلیک کنید تا به پیشخوان وردپرس منتقل شوید و بهراحتی وبسایت وردپرس خود را مدیریت کنید.
شما به راحتی اولین مرحله از مراحل طراحی سایت وردپرسی را انجام دادید 🙂
در نهایت
در مقاله نصب وردپرس در لوکال هاست wamp بهصورت کامل و همراه با تصویر تمامی مراحل را همراه با جزئیات و نکاتی که باید رعایت کنید برای شما عزیزان آماده کردهایم تا بتوانید بدون دغدغه اقدام به نصب وردپرس در لوکال هاست wamp نمایید.
در صورتی که سؤال یا ابهامی دارید از طریق بخش نظرات با کارشناسان ما در میان بگذارید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ سؤالات خود را دریافت کنید.
خلاصه مقاله
در مقاله آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست wamp قصد دارم به شما آموزش دهیم چگونه وبسایت وردپرس خود را قبل از خرید هاست بر روی کامپیوتر خود نصب کنید و بهراحتی آزمونوخطاهای خود را بر روی کامپیوتر شخصی خودتان انجام دهید . شما با استفاده از نرمافزار ومپ (wamp) بهراحتی میتوانید بدون استفاده از […]
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد
اول که این مقاله نصب وردپرس توی لوکال هاست ومپ سرور رو باز کردم، اون بخش اسکرول خیلی کوچیک بود. گفتم شاید خیلی مراحلش کمه و راحت میشه نصبش کرد. یهو صفحه کامل لود شد و دکمه اسکرول خیلی سایزش کوچیک شد و خورد توی ذوقم :))
البته خوشبختانه طبق آموزش تونستم پیش برم و خیلی زود وردپرس رو روی ومپ آوردم بالا، فقط یکمی سرعتش کند هست.
میتونم بپرسم به چه دلیل سرعت لوکال هاستم انقدر پایینه؟
نصب وردپرس توی ومپ عینا مثل نصب وردپرس توی زمپ هست و خیلی تفاوتی ندارن راستش. هردوشونم طولانی و مزخرف هستن://
به خصوص توی این شرایط کنونی، آدم اصلا حوصله ش رو نداره اینهمه مرحله رو طی کنه تا بعد آخرش بتونه وردپرس رو روی لوکالش بیاره بالا. من که ترجیح میدم یه هاست بخرم و خودمو راحت کنم.
هم راحت تره و هم پر سرعت تر.
من فقط تا مرحله نصب ومپ رو تونستم پیش برم. بقیشو هرکاری کردم نتونستم :::/
سلام ، مقاله ای بسیار عالی در زمینه نصب وردپرس در ومپ بود ، اما در متن مقاله غلط های املایی و نگارشی بسیاری وجود دارد، این موارد رو حل نمایید. ممنونم ، من توانستم با کمک مقاله شما اقدام به نصب وردپرس در لوکال هاست کنم
سلام رویا جان
از بازخورد شما بسیار متشکرم، ما تمام صفحه را بررسی و مشکلات املایی و نگارشی را حل کردیم، واقعا لطف کردید که به بهتر شدن مقاله ما کمک کردید 🙂
مقاله بسیار عالی و کاربردی بود، فقط کاش یک ویدیو آموزشی به این مقاله اضافه می کردید تا مراحل نصب را راحتتر متوجه می شدیم. در کل ازتون ممنونم مشکلاتی که داشتم در نصب حل شد
سلام سارای عزیز
ممنونیم از اینکه مقاله ی ما را انتخاب کردی و به بهتر شدن آن ما را یاری میکنی، همچنین خوشحالیم که توانستیم در این زمینه بهت کمک کنیم.
دستتون درد نکنه ، خیلی آموزش عالی بود،فقط کاش آموزش انتقال سایت از wamp به هاست سی پنل رو هم داخل سایتتون قرار می دادید، من الان سایتم کامل شده اما نمی دونم چطور به هاست منتقل کنم
سلام یعقوب عزیز
از بازخورد شما بسیار متشکریم. خوشحالیم که توانستیم در این زمینه بهت کمک کنیم.
بله حتما در این مورد نیز مقاله ای منتشر میکنیم.