ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
رضا ذوالعلی
آبان 24, 1399
سلام دوستان و همراهان همیشگی رویال کد امروز می خواهم آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول را برای شما عزیزان آماده کنم یکی از مهمترین پل هایی که ما می توانیم از طریق آن ورودی دریافت کنیم گوگل است برای اینکه در گوگل سایت ما به نمایش گذاشته شود در اولین و مهم ترین قدم ها باید سایتمان را در گوگل وبمستر تولز یا همان گوگل سرچ کنسول ثبت کنیم و پس از آن اقدام به فعال سازی گوگل آنالیتیکس در سایت کنیم تا ربات های گوگل متوجه فعالیت های ما در سایت شود و صفحات ما را در نتایج خود به نمایش بگذارد در ادامه شما با موارد زیر آشنا می شوید
- گوگل سرچ کنسول چیست
- مراحل معرفی سایت به گوگل
- ثبت سایت با روش domain property
- ایجاد DNS Record از نوع TXT
- ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول با متد URL PREFIX
- پس از ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول چه کارهایی باید انجام دهیم
- ایجاد سایت مپ و ثبت آن در گوگل سرچ کنسول
- ساخت فایل robots.txt
گوگل سرچ کنسول چیست ؟
گوگل وبمستر تولز که به گوگل سرچ کنسول تغییر نام داده شده است یک سرویس رایگان است که گوگل برای مدیران وب سایت ها ارائه کرده است تا مدیران وب سایت ها بتوانند وضعیت سایت خود را در گوگل بررسی و آنالیز کند و در صورت وجود مشکل سیستم تمامی ارور ها و مشکلات سایت را را در اختیار مدیران وبسایت می گذارد تا بتوانند این مشکلات را حل نمایند و در نتایج بالاتر قرار گیرند . شما اگر صاحب وبسایت هستید می توانید با استفاده از یک جیمیل به صورت رایگان از این ابزار استفاده نمایید.
با استفاده از گوگل سرچ کنسول چه مواردی را میتوانید بررسی کنید ؟
- با استفاده از گوگل سرچ کنسول ما مطمئن می شویم گوگل دسترسی های لازم را به سایت ما دارد
- میتوانید در صورت انتشار مقاله مطلب جدیدی در سایت خود آن را به گوگل معرفی کنید و از crawl شدن مقاله مطمئن شوید
- و همچنین می توانید URL های را که نمیخواهید در گوگل به نمایش گذاشته شود را حذف نمایید
- در صورتی که سایت شما دارای مشکلات امنیتی باشد گوگل این مشکلات را در گوگل سرچ کنسول (Google search Console) برای شما به نمایش می گذارد
- شما می توانید از طریق گوگل سرچ کنسول کلماتی را که بیشترین بازدید را به شما می دهند را به دست آورید و رتبه سایت خود را در این کلمات بهترین نمایید
- یکی دیگر از قابلیت هایی که گوگل سرچ کنسول در اختیار شما می گذارد این است که شما می توانید از طریق این ابزار متوجه شوید که قیمت محصولات شما، اطلاعات تماس شما و امتیازی کاربران به محصولات شما دادند در گوگل به نمایش گذاشته می شود یا خیر
- شما می توانید از طریق گوگل سرچ کنسول متوجه شوید که چه سایت هایی به شما لینک دادند و در صورت وجود لینک های مخرب می توانید به گوگل اعلام نمایید که این لینک ها در نتایج شما بی تاثیر باشد و حتی میتوانید در پنل گوگل سرچ کنسول لینک سازی بین صفحات سایت خود را هم مشاهده نمایید
- در پنل گوگل سرچ کنسول میتوانید متوجه شوید که نسخه موبایل سایت شما دارای چه مشکلاتی است
- در پنل گوگل سرچ کنسول می توانید متوجه شوید که محتوای شما مانند ویدیو ، عکس و پادکست به درستی برای ربات های گوگل قابل نمایش است یا خیر ،
هر کسی که صاحب وبسایت است است باید حتماً سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت نماید و با استفاده از گوگل سرچ کنسول سایت خود را آنالیز و مشکلات اعلام شده است از سمت گوگل را حل نماید
مراحل ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
برای معرفی سایت به گوگل باید به صفحه اصلی گوگل سرچ کنسول با آدرس (https://search.google.com/search-console) مراجعه کرده و با استفاده از یک اکانت جیمیل در این سرویس وارد شوید پس از لاگین در گوگل سرچ کنسول شما با پنجره مانند شکل زیر روبرو می شوید که دو روش برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول در اختیار شما می گذارد که شما باید از طریق هر دو روش سایت خود را ثبت نمایید در غیر این صورت برخی از امکانات را نمی توانید داشته باشید
روش اولی که در اختیار شما میگذارد ثبت دامنه با تمام زیر دامنه های آن در گوگل و در روش دوم ثبت یک آدرس مشخص در گوگل سرچ کنسول است و استفاده از هر یک از این روش ها به شما دسترسی لازم را به گوگل سرچ کنسول را می دهد اما برای دسترسی به تمام امکانات سرچ کنسول همانطور که در بالا گفتیم باید از هر دو روش برای ثبت سایت خود در گوگل سرچ کنسول استفاده نمایید
معرفی سایت به گوگل سرچ کنسول با روش Domain Property
با تایید دامنه کلیه ساب دامین ها و فولدرهای موجود در دامنه به نام شما ثبت می شود و قابل مدیریت توسط شما خواهد بود. پس از اقدام برای معرفی سایت به گوگل با روش Domain Property یک DNS Record توسط گوگل سرچ کنسول به شما ارائه می شود که باید از طریق پنل مدیریت دامین در تنظیمات dns دامنه شما قرار گیرد
در واقع گوگل با استفاده از این روش می خواهد مطمئن شود که شما سطح دسترسی بالایی به آن سایت و دامین دارید.
برای قرار دادن DNS Record ارائه شده توسط گوگل باید وارد پنل مدیریت هاست سایت خود شوید و طبق مراحل زیر پیش روید.
ساخت DNS Record TXT در کنترل پنل دایرکت ادمین
1- در ابتدا از طریق آدرس yourdomainname.com:2222 وارد پنل دایرکت ادمین شوید.
2- سپس از قسمت Your Account گزینه DNS Management را انتخاب نمایید.
3- برای ایجاد یک رکورد TXT جدید، مطابق تصویر زیر، در فیلد سمت چپ نام رکورد مورد نظر را وارد نمایید و در فیلد سمت راست، مقادیر مورد نظر را وارد نمایید.
سپس بر روی گزینه add کلیک نمایید.
ساخت DNS Record TXT در کنترل پنل سی پنل
در ابتدا از طریق آدرس yourdomainname.com/cpanel وارد پنل سی پنل شوید.
در بخش domains بر روی Zone Editor در cPanel کلیک نمایید.
نام addon domain را که می خواهید یک رکورد به آن اضافه کنید را از جدول domains انتخاب نمایید.
در ستون Actions بر روی Manage کلیک نمایید.
بر روی Add Record کلیک نمایید.
رکورد TXT را از منوی گشویی Type انتخاب کنید.
نام مربوط به رکورد txt را در قسمت Name text field وارد کنید.
داده های متن را برای رکورد در قسمت Record text وارد کنید.
توجه: جعبه متن رکورد TXT هر گونه داده ، از جمله داده های نامعتبر را می پذیرد ، و هیچگونه اروری را نمایش نمی دهد.
پس از آماده شدن ، روی Add Record کلیک کنید.
مشکل در تایید هویت
در صورتی که با پیغام قرمز رنگ موجود در تصویر مواجه شدید فقط کافی است که به نوشیدن یک قهوه بپردازید و سپس اقدام به تایید هویت نمایید ، زیرا نیاز به زمان جهت آپدیت شدن دارند و شما با صبر و حوصله می توانید این مشکل را حل نمایید.
ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول با روش URL Prefix
اگر شما از سایت ساز ها و سیستم های وبلاگدهی برای وب سایت خود استفاده کرده باشید به هیچ عنوان نمی توانید تغییراتی در dns های دامنه ایجاد نمایید اما نگران این موضوع نباشید زیرا با استفاده از روش URL Prefix راه های دیگری برای تایید مالکیت خود در اختیار دارید.
روش URL Prefix این امکان را به شما می دهد تا مالکیت خود را برای یک آدرس خاص مانند زیر دامنه یا فولدر از یک سایت را تایید کنید در واقع شما با این کار به تمام اطلاعات آن دامنه دسترسی ندارید فقط به مدیریت آدرس مشخصی را که مالکیت خود را بر آن تایید کردید در گوگل سرچ کنسول دسترسی دارید.
برای شروع آدرسی را که کاربران به آن دسترسی دارند به صورت دقیق و کامل وارد نمایید مثلا (https://royalcode.ir) در قدم بعدی روش هایی برای تایید هویت و مالکیت خود به شما پیشنهاد داده می شود که در ادامه به بررسی هر کدام می پردازیم.
با انتخاب هر یک از روش های تایید هویت سطح دسترسی شما به ابزار ها و اطلاعات فرقی ندارد . برای تایید هویت خود پیشنهاد می کنیم از روش html file استفاده نمایید.
آپلود فایل HTML در ریشه اصلی هاست
پیشنهاد اولیه و اصلی گوگل استفاده از روش آپلود فایل html در ریشه اصلی هاست است. در این متد یک فایل اختصاصی و مطابق با ایمیل شما ساخته می شود و برای دانلود در دسترس شما قرار می گیرد. شما باید این فایل را دانلود نمایید و در ریشه اصلی سایت خود آپلود نمایید و سپس از دسترسی به این فایل اطمینان حاصل نمایید. حالا میتوانید با فشردن دکمه verify تایید مالکیت خود را بر این آدرس را انجام داده و ثبت سایت خود را در گوگل سرچ کنسول به اتمام برسانید.
مهم ترین دلیلی که ما این روش را به شما عزیزان پیشنهاد داده ایم این است که در این روش هیچ وابستگی به کد نویسی و تغییر در ساختار سایت نیست. در واقع اگر شما تغییر در کدنویسی سایت یا ساختار آن ایجاد نمایید هیچ مشکلی برای تایید هویت شما برای گوگل به وجود نمی آید.
نکته : به هیچ عنوان این فایل را از روی سرور یا هاست خود پاک نکنید زیرا اگر این اتفاق بیفتد دسترسی شما به گوگل سرچ کنسول قطع می شود.
ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول با استفاده از روش HTML Tag
اگر شما دسترسی به هاست یا سرور خود ندارید و نمی توانید فایلی را در هاست یا سرور خود آپلود نمایید روش های دیگری مانند HTML Tag برای تایید هویت شما وجود دارد و شما می توانید از این روش برای تایید هویت خود استفاده نمایید.
در قسمت Other verification methods بر روی گزینه HTML tag کلیک نمایید . در این در این قسمت یک تکه کد html به شما داده می شود که باید آن را بین تگ head در هدر سایت خود قرار دهید . پس از قرار دادن کد دریافتی در هدر سایت و فشردن دکمه verify تایید مالکیت خود را بر این آدرس را انجام داده و ثبت سایت خود را در گوگل سرچ کنسول به اتمام برسانید.
ثبت سایت وردپرسی در گوگل سرچ کنسول
اگر از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده می کنید و دانش فنی لازم را ندارید پیشنهاد می کنم از پلاگین Yoast seo استفاده نمایید.
همچنین اگر این پلاگین را بر روی سایت خود ندارید می توانید با مطالعه آموزش نصب افزونه در وردپرس این پلاگین را بر روی سایت خود نصب کرده و سپس به بخش تنظیمات این پلاگین مراجعه کرده و وارد تب ابزارهای وب مستر از بخش عمومی شوید و کد دریافتی از بخش verify گوگل را در باکس مورد نظر قرار دهید و بر روی گزینه ذخیره تغییرات کلیک نمایید و در نهایت بر روی دکمه verify در سرچ کنسول کلیک نمایید.
ثبت سایت با استفاده از روش Google Analytics
استفاده از روش Google Analytics یکی دیگر از روشهای تایید هویت شما در گوگل سرچ کنسول است با این روش به آسانی سایت خود را در گوگل ثبت کنید. برای استفاده از این روش شما باید Google Analytics را در سایت خود فعال نمایید و سپس بر روی دکمه verify کلیک نمایید، اگر شما هنوز Google Analytics را روی سایت خود را روی سایت خود فعال نکرده اید پیشنهاد می کنم با مطالعه آموزش فعال سازی Google Analytics این سرویس را برای آنالیز سایت خود فعال نمایید.
نکته : حتماً باید ایمیل ثبت شده در گوگل سرچ کنسول با ایمیل ثبت شده در Google Analytics یکسان باشد در غیر این صورت تایید هویت شما مشکل بر میخورد.
پس از ثبت سایت در گوگل چه کارهایی باید انجام دهیم؟
پس از اینکه سایت خود را در گوگل سرچ کنسول به ثبت رساندید اولین قدم باید sitemap سایت خود را در گوگل سرچ کنسول تعریف نمایید تا گوگل بتواند به واسطه این فایل مطالب جدید شما را شناسایی نماید ، پس از معرفی سایت مپ سایت خود به گوگل باید فایل ROBOTS.TXT را در هاست خود ایجاد نمایید و دسترسی ربات های گوگل را در این فایل به آدرس ها و فایل هایی که نباید ایندکس شوند را محدود کنید.
ثبت سایت مپ در گوگل سرچ کنسول
یکی از مهمترین اقداماتی که پس از ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول باید انجام دهید این است که سایت مپ خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت نمایید . اگر با سایت مپ آشنا نیستید و نمی دانید چه کاربردی دارد پیشنهاد می کنم مقاله سایت مپ چیست را مطالعه نمایید . اگر سایت شما به صورت اختصاصی کد نویسی شده است باید از برنامه نویس سایت خود درخواست نمایید تا سایت مپ شما را ایجاد نماید و سپس آدرس آن را در بخش سایت مپ در سرچ کنسول مانند تصویر زیر ثبت نمایید.
ساخت سایت مپ در وردپرس
اگر سایت شما به واسطه سیستم مدیریت محتوا وردپرس پیاده سازی شده است میتوانید از از پلاگین های مربوطه مانند Google XML Sitemaps یا yoast seo برای این امر استفاده نمایید . در yoast seo می توانید با مراجعه به تب امکانات در بخش عمومی گزینه سایت ما را فعال نمایید و سپس از طریق گزینه مشاهده سایت مپ آدرس سایت مپ سایت خود را به دست آورید و همانند بالا در بخش سایت مپ در سرچ کنسول ثبت نمایید
ایجاد robots.txt
شما باید یک فایل با نام ربات robots.txt در ریشه اصلی سایت خود بسازید و اگر سایت شما وردپرس است محتوای زیر را در آن قرار دهید
جمع بندی
شما در مقاله ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول یاد گرفتید که چگونه سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت نمایید و با ابزار سرچ کنسول و امکانات آن نیز آشنا شدید و در نهایت کانفیگ های اولیه سئو مانند معرفی سایت به گوگل ، ایجاد سایت مپ و ایجاد robots.txt را با موفقیت انجام دادید. در صورت وجود هرگونه سوال یا تجربه در این زمینه میتوانید از طریق بخش نظرات سوال یا تجربه خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید ، همچنین اگر از پکیج های پشتیبانی سایت وردپرسی رویال پشتیبان استفاده نمایید پشتیبان های مجموعه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول را برای شما عزیزان انجام می دهند.
همچنین پیشنهاد می کنیم که اگر می خواهید با تک تک بخش های گوگل سرچ کنسول آشنا شوید به سراغ مطالعه مقاله “راهنمای جامع گوگل سرچ کنسول“ بروید.
خلاصه مقاله
سلام دوستان و همراهان همیشگی رویال کد امروز می خواهم آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول را برای شما عزیزان آماده کنم یکی از مهمترین پل هایی که ما می توانیم از طریق آن ورودی دریافت کنیم گوگل است برای اینکه در گوگل سایت ما به نمایش گذاشته شود در اولین و مهم ترین […]
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد
سلام ، یه سوال داشتم من سایتم وردپرسی است از روش domain property استفاده کردم اما همون ارور قرمزه که گفتند میده بیش ۲۴ ساعته هم گذشته اما باز مشکل داره چکار کنم ؟؟ یه سوال دیگه هم داشتم چطور تگ هارو از سایت مپم حذف کنم خودم هر چی گشتم ندیدم ، از مطلب کاملتون هم ممنونم
سلام اگر ارور مورد نظر حل نشده است لطفا چک کنید ببینید override TTL Value روی گزینه ۱۴۴۰۰ است یا خیر ، اگر بود است باید از طریق پشتیبانی هاستتون پیگیری نمایید ، در غیر اینصورت با فعال کردن این گزینه مشکلتون حل خواهد شد
اگر از yoast seo برای سئو استفاده می کنید می توانید از بخش بهبود ظاهر جستجو نمایش تگ هارو در سرچ گوگل غیر فعال کنید
سلام ، شما خدمات سئو در کرمان هم انجام می دهید ؟ چون ادرس دفتر کرمان است برام ارتباط راحتتر ، اگر خدمات سئو در کرمان انجام می دهید لطفا وقت بدید خدمت برسم
سلام بله خانم مجیدی ما خدمات سئو در کرمان نیز انجام می دهیم ، لطفا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید
سلام شما سایتم درست میکنین؟
ثبت سایت توی گوگل سرچ کنسول از روش Domain Property خداییش خیلی طولانی و حوصله سر بر هست. درسته که واسه امنیت خودمونه، ولی ای کاش یه تسهیلگری انجام بدن در آینده ای نزدیک تا انقد زجر نکشیم:/)
جدای از سختی هایی که حین ثبت سایت توی گوگل وبمستر وجود داره، واقعا سیستم قدرتمندی هست و از اونجایی که دیتای اون توسط خود گوگل جمع آوری میشه، بهترین منبع هست. به خصوص توی بحث سئو که میشه میزان ویو و ایمپرشن عبارت های کلیدی رو به طور دقیق تشخیص داد و میشه باهاشون کارای زیادی کرد.
واسه بحث امنیت هم من واقعا استفاده زیادی کردم ازش و یکی دوبار ارور امنیتی داد که خداروشکر زود رسیدم بهش و حلش کردم.
من سایتمو حدود دو ماه پیش راه انداختم. دوستم میگفت برو سایتت رو توی سرچ کنسول ثبت کن، ولی توجهی بهش نمیکردم، فکر میکردم یه چیز اضافه ست.
تا اینکه چند روز پیش به اهمیت سرچ کنسول پی بردم و تصمیم گرفتم سایتم رو بهش وصل کردم.
کلی دنبال آموزش ثبت سایت توی گوگل وبمستر یا همون سرچ کنسول خودمون بودم تا اینکه به رویال کد رسیدم و خداروشکر انقد روان و عالی توضیح داده بودید که تونستم خیلی زود سایتم رو به سرچ کنسول وصل کنم.
خدا قوت و ممنون از مقاله خوبتون.
واسه ثبت سایت توی گوگل سرچ کنسول من قبلا فک میکردم فقط مثلا اگه از روش URL بری حله همه چیز و دیگه سایتت بهش متصل میشه. الان که این مقاله رو خوندم، دیدم که انگار اگه میخوای به همه امکانات دسترسی داشته باشی باید از هر دو روش سایتت رو به گوگل وبمستر وصل کنی و این خیلی برام جالب بود.
خداروشکر آموزش روان و راحتی بود و تونستم باهاش سایتم رو به سرچ کنسول گوگل وصل کنم. البته انگار تا دیتای سایت رو ایمپورت بکنه یکمی زمان میبره، چون من هنوز سرچ کنسولم خالیه و هیچ آماری نیومده از سایتم.
سلااامممم واقعا از مقاله خوبتون ممنونم. خیلیی جامع و کامل بود. خدا قوت:)
راستش واسه ثبت سایت توی گوگل سرچ کنسول، اونجایی که میگفت باید DNS Record TXT بسازی و این چیزا، کلا واسه من معنی نداشت و نمیدونستم چی به چیه تا اینکه با این مقاله یه کوچولو در موردش فهمیدم. الان که فکر میکنم بازم نفهمیدم :///
ولی خب خداروشکر تونستم هرطور شده با همین آموزش سایتمو وصل کنم به گوگل وبمستر.
از رویال کد یه سوال داشتم. راستش سایت یکی از دوستام کدنویسی شده هست و الانم برنامه نویس سایت نیستش. راهی هست که بدون حضور برنامه نویس بشه سایت مپ ساخت؟
واسه ثبت سایت توی گوگل وبمستر واقعا راه دیگه ای نیست؟
من راستش گیج شدم. به خصوص اونجاش که باید DNS Record اضافه کنیم و بعد یه سری موارد رو توش بنویسیم رو کلا نمیفهمم:/
نمیدونم من پیر شدم و دیگه یادگیریم ضعیف شده یا کلا سخته:)
واسه ثبت سایتم توی سرچ کنسول رفتم از یه سایت دیگه ویدیوی آموزشی دیدم و هرطوری شده بود سایتم رو بهش وصل کردم. اما واسه ثبت سایت مپ از این مقاله واقعا استفاده کردم، دمتون گرم