
اگر در حوزه تکنولوژی به سالهای قبل برگردیم به کامپیوترها و گوشیهای همراه ساده میرسیم. گوشیهای همراهی که مهمترین نقش آنها تماس و پیام کوتاه بود و در ورژنهای پیشرفته از آن برای عکاسی و پخش موزیک استفاده میکردند. اما با پیشرفت در حوزههای دیجیتال و تکنولوژی نه تنها ابعاد گوشیهای همراه و کامپیوتر تغییر کرد، بلکه کارایی آنها نیز بیشتر شد. در واقع امروزه افراد علاقه زیادی به استفاده از گوشیهای هوشمند و نمایشگرهای لمسی دارند و این مسئله در زندگی آنها نقش مهمی دارد.
در حال حاضر استفاده از اینترنت با گوشیهای هوشمند، تبلتها، رایانههای کوچک و… افزایش یافته است و هر روز بر تعداد کسانی که از این تکنولوژی بهره میبرند نیز افزوده میشود. اما نکته مهمی که وجود دارد آن است که هر یک از این ابزارهای دیجیتال دارای صفحه نمایش متنوع و در ابعاد مختلف هستند و این ویژگی باعث میشود هر محتوا و دیتایی در درون اینترنت به اندازه و شکل ابزار دیجیتالی در دسترس نشان داده شود. اما آیا تاکنون به این فکر کردهاید که چگونه یک سایت در هر نمایشگری و با هر اندازهای مرتب و منظم نمایش داده میشود؟ همراه رویال کد باشید تا به شما بگوییم رسپانسیو چیست و چه نقشی دارد.
رسپانسیو چیست؟
همانطور که میدانید امروزه دستگاههای هوشمند مانند تبلت و یا گوشیهای همراه نقش زیادی در زندگی روزمره افراد دارد و بسیاری از فعالیتهای روزانه آنها به وسیله این دستگاهها و اینترنت انجام میشود. اما در این میان ریسپانسیو نقش مهمتری دارد. آیا میدانید رسپانسیو چیست؟ رسپانسیو (Responsive) واژهای انگلیسی به معنی واکنشگرا است که در طراحی سایت از آن استفاده میشود. در واقع رسپانسیو برای نمایش دادن سایتها و دیتاهای مختلف به صورت صحیح داخل تمام نسخههای کامپیوتر و گوشی همراه به کار میرود. رسپانسیو بودن سایت به کاربران این امکان را میدهد تا با هر نسخهای از صفحه نمایش به سایت شما دسترسی داشته باشند و در این زمینه چالشی برای آنها وجود نداشته باشد. از اینرو اگر قصد دارید به طراحی سایت بپردازید حتما به رسپانسیو بودن و یا به عبارتی واکنش گرا بودن آن دقت کنید.
تاثیر رسپانسیو بر روی سایت
آیا شما میدانید چرا رسپانسیو بودن سایت مهم است؟ و یا اگر سایت شما واکنشگرا نباشد چه آیندهای در انتظار آن است؟ همراه ما باشید تا مزیتهای رسپانسیو بودن سایت را برای شما بیان کنیم:
-
ارائه خدمات بهتر به بازدیدکنندگان سایت
رسپانسیو سایت جدا از این که نظم سایت شما در هر صفحه نمایش و مرورگری را به همراه دارد، باعث میشود شما بتوانید خدمات بهتری به مشتریان و بازدیدکنندگان خود ارائه دهید. این ویژگی شاید به ظاهر چندان مهم نباشد؛ اما برای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است.
-
رسپانسیو، امتیازی برای سایت شما
ریسپانسیو بودن سایت شما نوعی امتیاز است که در بین رقیبان، فعالیت شما را برجستهتر خواهد کرد.
-
بهبود عملکرد سئو سایت
واکنش گرا بودن سایت شما برای بهبود عملکرد سئویی نیز مناسب است و کمک خواهد کرد که سایت شما از نظر سئو در جایگاه خوبی قرار گیرید. این موضوع یعنی شما پیوند خوبی را با گوگل برقرار خواهید کرد و میتوانید امیدوار باشید که بیشتر از قبل در معرض بازدید قرار گیرید.
-
در نتایج موبایل جایگاه پیدا خواهید کرد.
قطعا شما هم در اطراف خود مشاهده کردهاید که اکثر افراد امروزه با گوشی همراه خود موضوعاتی را در اینترنت جستجو میکنند. این موضوع نشان دهنده آن است که کاربران موبایلی خیلی بیشتر از کسانی هستند که از طریق ویندوز مطالب گوناگون را در اینترنت سرچ میکنند. به همین دلیل اگر سایت شما رسپانسیو باشد به سرعت سایت شما در گوشیهای همراه نشان داده خواهد شد. در غیر اینصورت سایت شما در هیچ کدام از صفحات نتایج گوگل برای موبایل جایگاهی نخواهد داشت.
-
کاربران شما در شبکههای اجتماعی افزایش پیدا خواهد کرد.
اگر سایت شما واکنشگرا باشد شما به راحتی میتوانید بخشی از مقاله و یا تبلیغ محصولی از سایتتان را در کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام خود قرار دهید و آن را به سایت خود لینک دهید. کاربری که فقط از طریق تلفن همراهش کانال شما را دنبال میکند به راحتی میتواند سایت شما را دنبال و از مقاله و یا تبلیغ موجود استفاده کند. از اینرو رسپانسیو بودن سایت به شما در افزایش کاربران شبکههای اجتماعی کمک خواهد کرد.
2- کاربران شبکه های اجتماعی را از دست می دهید.
فرض کنید بخشی از یک مقاله و یا تبلیغ محصولی از سایتتان را در کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام خود قرار داده اید و آن را به سایتتان لینک کرده اید، کاربری که فقط از طریق تلفن همراهش کانال شما را دنبال می کند و علاقمند به خواندن ادامه مقاله یا دیدن یک محصول می شود با کلیک روی لینک سایت منتظر است که سایت شما به خوبی در صفحه موبایلش نشان داده شود. حالا اگر سایتتان نسخه موبایلی ( یک قالب اختصاصی از سایت است که فقط برای موبایل ساخته می شود) نداشته باشد و یا رسپانسیو نباشد با دیدن سایت تان به راحتی از آن خارج می شود و دیگر مطالب شما را دنبال نخواهد کرد. با این کار شما یک مشتری احتمالی را از دست می دهید .از طرفی توجه داشته باشید که تبلیغ یک سایت در شبکه های اجتماعی بسیار ارزان تر از تبلیغ در سایت ها می باشد. پس به همان ابتدای کار سایت خود را رسپانسیو (واکنشگرا)کنید.
3- یکی از مهم ترین تبلیغات موبایلی را از دست می دهید.
حتما با Push Notificationپوش نوتیفیکیشن ها آشنا هستید این ها همان تبلیغاتی هستند که هر ازگاهی از طرف سایت های مختلف روی صفحه موبایل تان ظاهر می شود و با کلیک روی آن ها شما را وارد آن سایت می شوید تا از محصولات و خدمات شان استفاده کنید سایتی که رسپانسیو نیست و نسخه موبایلی هم ندارد حتی اگر این تبلیغات را هم انجام دهد نمی تواند کسی را جذب خود کند.
چگونه سایتم را رسپانسیو کنم؟
بوت استرپ (Boot Strap)یکی از بهترین فریم ورک هایی Frame work است که کمک می کند تا یک سایت به راحتی رسپانسیو شود. بگذارید با یک مثال بهتر توضیح دهم. مثلا همین چندسال پیش که اینترنت به این شکل در دسترس همه نبود اگر کسی می خواست در مورد موضوعی چیزی بداند باید اول کتاب ها و مجلات زیادی را می خرید و بعد از اینکه ساعت ها آن ها را مطالعه می کرد می توانست مطالبی را از آن ها جمع آوری کند. بعد ها وجود اینترنت باعث شد خیلی سریعتر و راحتر تنها با یک سرچ در گوگل مطالب زیادی در رابطه با آن موضوع پیدا کند. که این ابزار باعث صرفه جویی های زیادی در وقت و هزینه برای آن شخص شد. بوت استرپ در این مثال اینترنت است.
فریم ورک چیست ؟
مجموعه از ابزار هایی است که به برنامهنویسان کمک میکند تا کدهای کمتری بنویسند و در زمان کمتری به نتیجهی بهتری برسند
ابزار های تست رسپانسیو
بعد از اینکه یک سایت را رسپانسیو کردید حالا باید از این مطمئن شوید که آیا سایت درست کار می کند یا نه ؟
برخی از ابزار ها برای تست کردن رسپانسیو سایت شامل:
- Xrespond
- Responsinator
- Google Mobile Test
- Responsive Design Checker
- Mobile Friendly Test
سخن آخر در رابطه با رسپانسیو
بدیهی است که داشتن یک سایت رسپانسیو باعث صرفه جویی در وقت و زمان خواهد شد و از طرفی مزیتی رقابتی نسبت به دیگر رقبا محسوب می شود . اگر به دنبال ایجاد سایتی با این قابلیت هستید ما در کنارتان هستیم از مشاوره های رایگان تیم رویال کد غافل نشوید.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد